Alltid vind i ryggen

På Biltema är vi extra glada över att kunna presentera en cykel som fått stort fotfäste i Europa som en miljövänlig pendlarcykel – elcykeln. Att cykla på en elcykel är ett smidigt sätt att ta sig fram i både stadstrafik och på landsbygden. Genom elmotorn får du hjälp vart du än cyklar. Det fungerar väldigt enkelt, när du trampar hjälper motorn dig att få upp farten, och håller den så länge du själv trampar.

Se filmen om vår elcykel här:


Vanliga frågor om elcykel

Hur cyklar man på en elcykel?
Var kan jag cykla med min elcykel?
Hur långt kan man cykla på en elcykel?
Hur snabbt kan man cykla på en elcykel?
Vilken effekt har motorn?
När laddas batteriet?
Hur många laddningar håller batteriet för?
Hur lång tid tar en laddning?
Vad kostar en elcykel i drift?

Elcykel - en lättrampad nyhet för 7 999 kr

Det går att ställa in tre olika hastighetslägen på hur mycket hjälp motorn ska generera. Så fort du slutar att trampa eller bromsar så upphör motorn att driva hjulen. Motorn står för en del av kraften i hastigheter upp till 25 km/h beroende på vilket effektläge du väljer. Cyklar du fortare än så (exempelvis i nedförsbackar) gör du det av egen kraft. Under pakethållaren sitter batteriet som driver motorn i framhjulet. Ett fulladdat batteri räcker till cirka 35-50 km cykling, beroende på din vikt, omgivningstemperaturen, terrängen, vindförhållandena och antalet start och stopp.

Du behöver dock aldrig vara rädd för att bli helt strandsatt någonstans – vår elcykel är ju trots allt en helt vanlig cykel också. Plötsligt är inte backarna så branta och motvinden så hård längre – dessutom till en kostnad av ungefär 25 öre per mil!

Fördelar elcykel

  • Anpassad efter skandinaviska förhållanden
  • Perfekt pendlarcykel
  • Pedelec = Pedalassisterad elcykel
  • Enkel och beprövad teknik
  • Billig i drift, cirka 25 öre milen
  • Klassad som vanlig cykel, inget körkort behövs
  • Smidig laddning i vägguttaget
  • Laddtid 4-6 timmar

Hur cyklar man på en elcykel?a
Som på en vanlig cykel. Fördelen är att du inte behöver trampa lika fort. Tack vare motorn kan du välja att få extra hjälp och fart i exempelvis uppförsbackar och motvind. Du styr själv hur mycket motorn hjälper till genom att välja något av de tre olika hastighetslägena.

Var kan jag cykla med min elcykel?
Det är upp till dig själv. En elcykel får köras precis som vanliga cyklar. Det är samma trafikregler som vanligt – cykla inte på motorvägar och motortrafikleder.

Hur långt kan man cykla på en elcykel?
Den stannar aldrig, så länge du själv trampar. Men ska man ha hjälp av batteriet rör det sig om ungefär 35–50 km. Det är flera yttre faktorer som spelar in som din vikt, omgivningstemperaturen, terrängen, vindförhållandena och antalet start och stopp.

Hur snabbt kan man cykla på en elcykel?
Lika fort som du kan trampa. Det finns inga begränsningar i cykelns kapacitet. Reglerna för motorn är att den får hjälpa till upp till 25 km/h. Men självklart kan du komma fram fortare, men då enbart på pedalkraft.

Vilken effekt har motorn?
Motorn får ge högst 250W. Det är ungefär dubbelt upp mot den effekt en ”vanlig” cyklist genererar vid cykling.

När laddas batteriet?
Det laddas inte under färd. Biltemas elcykel laddas varken när du bromsar eller när du cyklar. Du måste koppla batteriet med kabeln till ett vägguttag för att det ska laddas.

Hur många laddningar håller batteriet för?
500 laddcykler garanteras, men troligtvis håller batteriet betydligt längre.

Hur lång tid tar en laddning?
Att ladda batteriet helt tar 4–6 timmar.

Vad kostar en elcykel i drift?
Den el som går att för att ladda batteriet vid ett tillfälle kostar cirka en krona. Kör du 40 km på en laddning så blir alltså milkostnaden 25 öre. 

Läs mer om pris och storlek här.


 

Tillbaka till toppen av sidan!