Torkarblad till din bil

Repor och stenskott på vindrutan sliter kontinuerligt på torkarbladens gummikant. Detta gör att torkarbladens torkförmåga och funktion försämras över tiden och medför sämre sikt. För din och passagernas säkerhet är det därför viktigt att byta torkarblad ofta.

Att byta torkarblad är enkelt. Titta gärna på våra filmer som instruktivt visar hur du gör.

Att byta torkarblad ofta är en billig livförsäkring

Biltema har olika modeller av torkarblad, allt från lite enklare modeller till modeller med hög kvalitet. Ett exempel är vårt Ultrablade-blad som formar sig efter vindrutan för bästa torkresultat. Vilket torkarblad som passar bäst beror på vilken bilmodell du har. Via vårt reg. nummersök får du enkelt svar på vilket blad som passar din bil.

Biltema tipsar

  • Undvik att använda torkarbladen för att avlägsna is och snö från vindrutan. Risken är stor att gummikanten på torkarbladen skadas.
  • Använd de-icer för att effektivt ta bort is och snö från vindrutan innan du början använda torkabladen
  • Lämnar torkarbladen strimmor av vatten är ett bra tips att försöka rengöra gummikanten med en fuktig trasa innan du byter torkarblad.
  • En tumregel är att byta torkarblad en gång på våren och en gång på hösten. Det är givetvis helt beroende på hur mycket du kör och vilket klimat torkarbladen utsätts för. De kan mycket väl hålla ca. 1 år.
  • Skulle du behöva byta vindruta, byt även torkarblad. De gamla torkarbladen kan orsaka repor på den nya vindrutan.
  • Vissa bilmodeller har spoiler på sina originalmonterade torkarblad. Spoilern hjälper till att trycka bladet mot rutan vilket minskar luftmotståndet.
60 Träffar