Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Köpguide lackvård – så vårdar du lacken på din bil

Få saker är lika iögonfallande som en bil med en vacker och blänkande ren lack. Men för att lacken på din bil ska kunna bibehålla sitt skinande utseende långt efter att den har rullat ut från bilfirmans lokaler behöver du vårda den. Det finns dock många produkter inom lackvård att välja mellan och det stora utbudet kan vara förvirrande.

Detta behöver du för att utföra grundlig lackvård

Utförlig lackvård kan du med fördel genomföra i följande tre steg:

 1. Lackrengöring
 2. Polish
 3. Vax

För detta behöver du följande produkter:

 • Lackrengöring
 • Bilpolish
 • Bilvax

Det kan även vara värt att införskaffa en repborttagare som hjälper dig att avlägsna repor och andra märken från lacken.

Allra enklast är dock att använda ett snabbglansmedel med vax. Ett sådant medel ger snabbt en lyster på din bil. Flera olika produkter inom kategorin lackvård kan dessutom användas i kombination om du vill ge bilen lite extra kärlek.

Så vaxar du bilen med bilvax

Bilpolering är en viktig del i en grundlig lackrengöring. När du är färdig med att polera bilen med ett polermedel är det en bra idé att vaxa bilen. Genom att göra detta får du bästa möjliga resultat av din lackvård.

 1. Köp ett bra bilvax
 2. Tvätta och torka din bil
 3. Läs instruktionerna på förpackningen till vaxet
 4. Applicera vaxet på en polersvamp
 5. Välj ut ett område på bilen att börja vaxa och applicera vaxen genom
 6. små, cirkulära rörelser
 7. Avlägsna vaxet med en mjuk trasa

Var noga med att inte använda för mycket vax på bilen – bäst resultat får du genom att endast applicera ett tunt lager.

När du är klar med vaxningen har du genomfört det sista steget av lackrengöringen!

FAQ lackvård

Vad är lackvård?

Lackvård är en viktig del av skötseln av din bil när du är mån om att vårda lacken. Genom att utföra en ordentlig lackrengöring kan du se till så att lacken på din bil blir skinande blank.

Vilka produkter för lackvård behöver man?

Bilpolish, bilvax, lackrengöring, polerdukar, polermedel, polersvampar och repborttagare tillhör de produkter för lackvård som behövs när du ska vaxa och polera bilen för att skydda lacken.

Vad kostar lackvård?

Priset på lackvård varierar en del beroende på vilka produkter som används samt hur omfattande arbete du utför. Men de priserna på produkter som krävs för att polera bilen och vårda lacken sträcker sig från långt under hundralappen till ett par hundra kronor.