Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Epoxilim

Köpguide epoxylim – lim med extra stark vidhäftningsförmåga

Oavsett om du arbetar med glasfiber, trä, cement, metall eller plast är epoxylim det optimala valet när du behöver en extra stark vidhäftningsförmåga. Här hittar du epoxylim för alla lägen.

Mångsidigt och starkt


Epoxylim är mycket mångsidigt och så starkt att det kan kompensera för bristande material. Det kan slipas, borras i och målas. Om exempelvis ett borrhål blivit för stort kan du fylla det med epoxylim. När skruven sedan dras åt fastnar den ordentligt. Du kan även spackla upp ruttet eller sprucket trä till dess ursprungliga form och reparera sprickor i båten.

Använd epoxylim rätt

Ett epoxylim är ett tvåkomponentslim som bildas när du blandar epoxiharts och härdare. De två ämnena lagras i olika behållare och ska bara blandas när du är redo att limma. När du blandar ditt epoxylim är det viktigt att du använder lika mycket epoxiharts som härdare (1:1), annars påverkas limmets egenskaper negativt.

När de två komponenterna blandats börjar epoxylimmet härda och du har vanligtvis några minuter på dig innan det fäster. För att nå maximal styrka behöver limmet härda i flera timmar.

Vanliga frågor om epoxylim

Vad är epoxylim?

Epoxylim är ett tvåkomponentslim som bildas när epoxiharts och härdare blandas.

Hur lång tid tar det för epoxylim att torka?

Det varierar. Läs mer om limmets torktid på respektive förpackning.

Vad kostar epoxylim?

På Biltema hittar du epoxylim från ca 30 kronor.