Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Fogskum

Köpguide fogskum – effektiv tätning av diverse hålrum

Drag från fönster, dörrar och sprickor påverkar både inomhusklimat och energiförbrukning. Fogskum har effektiva tätningsegenskaper och kan med fördel användas när du behöver täta sprickor, håligheter och andra tomrum som kan påverka ditt hems isolering.

Välj fogskum efter användningsområde


Vilken typ av fogskum du bör välja beror på vad du ska använda det till. Om du exempelvis planerar att täta runt fönster- och dörrpartier eller fylla ut tomrum kan du använda de flesta universala fogskum. Ska fogskummet användas utomhus eller skydda mot väta bör du istället välja ett specialanpassat fogskum.

Fogskummets expanderande egenskaper

I samma stund som fogskummet lämnar munstycket expanderar det kraftigt. Det är därför det är så effektivt vid tätning av hålrum. Det kan dock expandera så kraftigt att det flyttar exempelvis reglar och dörrkarmar. Ta därför reda på hur mycket fogskummet expanderar innan du slår till. När fogskummet har härdat kan du sedan skära bort överflödigt skum med en kniv.

Använd fogskum på rätt sätt

Nackdelen med fogskum är att det har en porös struktur som suger åt sig fukt, vilket kan leda till otaliga fuktskador. Men om du täcker över fogskummet och skyddar det från solljus och fukt tätar det perfekt. Eftersom fogskum är mycket klibbigt och har en tendens att fastna på precis allt bör du använda såväl skyddshandskar och skyddsglasögon som skyddande kläder.

Vanliga frågor om fogskum

Vad är fogskum?

Fogskum består av expanderande skumplast tillverkat av polyuretan. Det levereras vanligtvis i sprayburkar eller i behållare anpassade till fogskumspistoler.

Vad används fogskum till?

Fogskum används till allt från isolering, ljuddämpning och utfyllnad av hålrum.

Hur mycket expanderar fogskum?

Det varierar. Du hittar vanligtvis den information du behöver på förpackningen.