Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Lim

Köpguide lim ‒ välj rätt lim till ditt projekt

När du tar dig an ett nytt projekt kan ett bra lim vara avgörande för ett lyckat resultat. Men vilket lim ska du välja? Inget lim är det andra likt. Det finns många olika varianter som alla är anpassade för att appliceras på specifika material. I denna guide hjälper vi dig att välja rätt lim till dina projekt.

Anpassa ditt val till materialet

Det må vara en självklarhet, men det tåls att sägas igen – när du väljer vilket lim du ska köpa måste det vara kompatibelt med de material och ytor du ska limma.

Olika typer av lim

  • Superlim är ett lim med hög hållfasthet som härdar snabbt. Superlim har framförallt en bra vidhäftningsförmåga på hårda material. En del superlim kan även användas på porösa material.

  • Spraylim passar perfekt när du vill limma stora ytor. Det är enkelt att använda och lämnar ett tunt och jämt limskikt. Spraylim fäster vid de flesta material såsom metall, plast, gummi, läder, textil och trä.

  • Bygglim fäster på de flesta byggnadsmaterial både inom- och utomhus, till exempel trä, plast, keramik, cement och cellplast.

  • Trälim är speciellt framtaget för att användas på trä och papper. En del trälim är mer vattenfasta än andra och passar därför bättre för utomhusbruk.

  • Kontaktlim fungerar inte på samma sätt som andra lim. Limmet som strukits ut på de ytor som ska sammanfogas ska först torka innan ytorna pressas samman. Kontaktlim kan användas på exempelvis metall, sten, betong samt en del trämaterial och plaster.

  • Materialspecifika lim såsom textil-, sten- och plastlim är speciellt framtagna för att fästa vid respektive material.

Vanliga frågor om lim

Vad löser upp lim?

Det beror på vilket lim du använt och vad materialet som limmats är känsligt för.

Kan lim bli gammalt?

Ja.

Vad kostar lim?

På Biltema hittar du lim från 14,90 kronor.