Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Limpistoler

Köpguide limpistoler ‒ limma snabbare med värme

En limpistol kan användas till allt från pyssel till tätning, vilket har gjort den till en favorit bland både hemmafixare och proffs. I vårt sortiment hittar du både sladdbundna och batteridrivna limpistoler till ett bra pris. Är du osäker på vilken limpistol du ska välja? Låt oss hjälpa dig att hitta rätt.

Sladdbunden eller sladdlös?

En batteridriven limpistol passar perfekt när du behöver mer manövreringsutrymme eller inte har tillgång till ett eluttag. Nackdelen med batteridrivna limpistoler är den begränsade drifttiden. Om du ska använda limpistolen en längre period bör du därför satsa på en nätdriven variant.

Limpistolens effekt och uppvärmningstid

Limpistolens effekt och uppvärmningstid går hand i hand ‒ ju högre effekt limpistolen har, desto varmare blir den och desto kortare uppvärmningstid har den. Om ditt projekt kräver att du använder mycket lim kan du arbeta mer effektivt med en limpistol med kort uppvärmningstid. Då behöver du inte vänta i flera minuter på att den ska värmas upp varje gång du matar in en ny limpatron.

En liten eller stor limpistol?

Limpistoler finns i två storlekar – en större och en mindre variant. Limpistolens storlek avgör vilka limpatroner du kan använda och hur mycket smältlim du kan pressa ut på ett tryck. En mindre limpistol passar därmed bättre vid lättare pyssel medan den större varianten passar bättre för tyngre arbeten.

Vanliga frågor om limpistoler

Vad kan man limma med en limpistol?

Du kan limma de flesta material med en limpistol. Till exempel trä, kartong, plast, textilier med mera.

Hur varm blir en limpistol?

Biltemas limpistoler kan komma upp i cirka 200° C.

Vad kostar en limpistol?

På Biltema hittar du limpistoler från ca 80 kronor.