Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fågelholkar

Köpguide fågelholkar – rätt holk för rätt fågel

Fågelholkar i trädgården är ett billigt sätt att hjälpa till med den biologiska mångfalden. Med rätt fågelholk kan du få flera olika fågelarter att förgylla livet i din närhet, få stor variation på fågelsången och en mer levande trädgård. Det här är vad du ska tänka på när du väljer fågelholk.

Att sätta upp fågelholkar i trädgården ökar fåglarnas möjlighet att överleva och föröka sig. En fågelholk ger både fåglarna tak över huvudet under de stränga vintermånaderna och skapar härligt liv och rörelse i trädgården.

Välj storlek på fågelholken

Storleken på holkens hål kommer att avgöra vilka fåglar som flyttar in. Är hålet tre centimeter i diameter kommer till exempel talgoxen, eller svartvit flugsnappare att trivas i fågeholken. Holkar med fem centimeters hål lockar gråsparvar och pilfinkar.

Sätt din fågelholk på rätt höjd

1,5 och 2 meters höjd på en husvägg eller ett träd så trivs fåglarna bäst. Välj en skuggig plats. Tänk på att inte hänga fågelholkarna för nära varandra. De allra flesta fåglarna vill ha utrymme.

Vanliga frågor om fågelholkar

När ska man sätta upp en fågelholk?

Hösten är bästa tiden att sätta upp fågelholkar. Då hinner de bli utvädrade till nästa säsong.

Var ska man placera fågelholken?

En fågelholk ska placeras skuggigt med fritt läge för fåglarna att kunna flyga in. Sätt den inte för när din uteplats, då kan fåglarna bli stressade av din närvaro.

Hur stor ska en fågelholk vara?

Storleken beror på vilken typ av fågel du vill ha i fågelholken. Tre centimeters hål ger mindre fåglar som blåmes och entita. Fem centimeter lockar större fåglar som starar.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.