Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Postlådor

Köpguide postlådor – brevlådor för alla behov

Postlådor är nödvändiga ting som sällan får särskilt stor uppmärksamhet. Många föredrar att använda samma gamla brevlåda eller brevinkast som de alltid har använt. Men faktum är att det idag finns ett stort antal praktiska och snygga brevlådor att välja mellan. Det finns därför någonting för alla, oavsett om du söker efter en billig postlåda eller en mer påkostad modell.

Att tänka på när du ska köpa brevlåda

Vilken typ av postlåda är du ute efter?

Det är viktigt att välja brevlåda utifrån behov. Dessa är några av de egenskaper som du bör ha i åtanke när du ska köpa postlåda:

  • Storlek – Brevlådor finns i flera storlekar. Du kan därmed välja om du vill ha en stor postlåda eller en liten brevlåda. En veckobrevlåda rymmer flera dagars post och med en paketpostlåda kan du även ta emot paket i brevlådan.
  • Funktioner – Önskar du införskaffa en brevlåda med lås? En låsbar postlåda säkerställer att ingen utomstående kan komma åt din post.
  • Montering – Om du har tänkt köpa en markpostlåda bör denna ha ett markfäste för brevlådan som håller denna på plats. Men om du är på jakt efter en vanlig brevlåda behöver du även en postlådestolpe att fästa lådan på. Brevlådeinkast monteras istället på ytterdörren. Såväl markpostlådor, brevlådor och brevinkast kan med fördel skyddas från vädrets makter med hjälp av ett entrétak.

Därför bör du satsa på en bra postlåda

Behovet av postlåda är individuellt och varierar från familj till familj. Därför kan det vara fullt logiskt att köpa en billig brevlåda. Men du kan lika gärna vilja hitta en riktigt bra postlåda som är låsbar eller har andra användbara funktioner – valet är ditt!

FAQ Postlådor

Vad är bra att tänka på när man köper postlåda?

Du bör börja med att välja vilken typ av brevlåda du ska köpa. Därefter kan du begränsa urvalet med hjälp av egenskaper såsom storlek, material, färg, pris etc.

Hur ska postlådan placeras?

Enligt PostNord ska postlådan placeras så att öppningen är vänd ut mot vägen och hamnar 90-110 cm över marken.

Hur stor bör en brevlåda vara?

Den rekommenderade storleken på en brevlåda är minimum 340 mm hög, 250 mm bred och 130 mm djup.

Vad ska stå med på en postlåda?

Det är viktigt att postlådan är tydligt märkt med adress och namn på adressens postmottagare.