Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kedjesågar, eldrivna

Köpguide motorsågar – röj sly och träd med en motorsåg

En motorsåg som hanteras på rätt sätt är ett ovärderligt arbetsredskap. Det är ett kraftfullt verktyg som kan skära igenom både sly och träd. Du kan därmed använda den till att röja sly eller att avverka träd eller grenar som utgör en fara. Här går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer mellan olika motorsågar.

Att tänka på när du ska köpa en motorsåg

Det finns motorsågar i olika storlekar. Du kanske är intresserad av en liten motorsåg som är eldriven och lättanvänd? Eller så kanske du är på jakt efter en mer kraftfull motorsåg som är bensindriven? Det gäller att välja don efter person – eller snarare att välja verktyg efter ändamålet.

När du ska köpa en motorsåg är det viktigt att du väljer produkt utifrån ditt ändamål. Storleken på träet och träslaget är två faktorer som du bör ta hänsyn till.

Du behöver även välja mellan en eldriven modell och en bensindriven sådan. Eldrivna motorsågar vibrerar i regel mindre än bensindrivna modeller. Dessutom är en elmotor tystare och utsläppsfri. Å andra sidan en bensindriven motorsåg ofta lite mer kraftfull. Den kräver heller ingen laddning eller sladd.

Oavsett vilket kan du högst troligt hitta en bra och billig motorsåg hos Biltema som passar ditt behov. I våra varuhus hittar du även tillbehör till motorsågar.

Motorsågar omfattas av EU:s direktiv om exponering för mekanisk vibration

Motorsågar och andra handhållna verktyg omfattas av EU:s direktiv 2002/44/EG. Direktivet avhandlar exponering för mekanisk vibration. Enligt det ska arbetstagares exponering för vibrationer under en arbetsdag begränsas. Det insatsvärde som har angivits är 2,5 m/s² och gränsvärdet är 5,0 m/s². Moderna modeller befinner sig dock vanligtvis under gränsvärdet. Biltemas motorsågar följer EU:s direktiv.

Vanliga frågor om motorsågar

Hur fungerar en motorsåg?

En motorsåg har en snurrande kedja med sågblad. Dessa skär igenom trä i en snabb och mjuk rörelse.

Hur förvarar man en motorsåg?

En motorsåg bör förvaras inomhus på ett torrt och dammfritt ställe. Linda gärna in den eller förvara den i ett skåp. Glöm inte att tömma bränsletanken om motorsågen är bensindriven.

Hur spänner man kedjan på en motorsåg?

På vissa motorsågar spänns kedjan med ett spännverktyg medan andra spänns utan verktyg. Fortsätt spänna tills det inte finns någon glipa mellan undersidan av svärdet och kedjan.