Så viker du egna papperstjärnor

Så viker du egna papperstjärnor

Att vika egna pappersstjärnor med familjen är en klassiker när det ska julpysslas. Låt barnen vara med och måla och dekorera de papper du använder till dina dekorationer. Pappersdekorationerna passar både till att hänga i julgranen eller ha som väggdekoration.
Publicerad 2018.11.26

Här kommer en enkel beskrivning på hur ni kan göra egna fina pappersdekorationer till granen eller till en vacker väggdekoration.

Så viker du egna papperstjärnor

Gör så här:

Ta fram det material du behöver. Här har vi använt en gammal bok, samt Biltemas egna kraftpapper, smörpapper, lim, sax, dekorationssax, linjal och hålgörare. Till upphängningen har vi använt fiskelina.

1.

Klipp ut tre lika stora bitar, här har vi valt bokens storlek som är 11x20 cm, men det är helt upp till dig vilken storlek du har på dina bitar. Sedan viker du pappret på kortsidan 1 cm i taget till ett dragspel. När du vikt hela pappret viker du det på mitten så att du får en solfjäder.

2.

Nu är det dags att dekorera solfjädrarna. Här kan du använda dig av hålgörare, sax och dekorationssax för att skapa kreativa former. Limma där du har gjort viket på solfjädern.

3.

Limma tre likadana solfjädrar till en stjärna, du kan även prova dig fram med två solfjädrar. Fäst sedan fiskelinan och häng upp din dekoration.

4.

Till stjärnorna har vi använt oss av vanliga sugrör. Vi skapade små stjärnor på liknade sätt som för kopparstjärnan genom att ta fem sugrör. Klipp dem i samma längd. Trä presentsnöre genom sugrören och knyt ihop för att skapa en stjärna.

Det här behöver du: