Så gör du en egen julstjärna av kopparrör

Så gör du en egen julstjärna av kopparrör

Att skapa egna hemindredningsdetaljer av koppar har varit trendigt de senaste åren, inte minst när det gäller julpynt. Kopparrör lämpar sig till annat än ledningar och ger en klassisk industrikänsla som kan bryta av snyggt mot traditionellt julpynt.
Publicerad 2018.11.23

Gör en egen julstjärna att hänga i ett fönster, mot en vägg eller en dörr. Här är ett enkelt och prisvärt förslag på hur du kan göra din egen julstjärna eller adventsstjärna av kopparrör.

Så gör du en egen julstjärna av kopparrör

Gör så här:

Plocka fram markeringspenna, linjal, hampasnöre, kopparrör och rörskärare. En rörskärare gör det lätt att skära av röret och man får fina kanter som man inte skär sig på.

1.

Sätt på dig skyddshandskar, om du är rädd om händerna. Ta markeringspennan, linjalen och röret och mät upp valfri längd och sätt en markering. Du behöver fem rörbitar som är lika långa. Vi valde 40 cm till vår stjärna eftersom det är jämnt delbart med det två meter långa rör som vi säljer.

2.

Använd rörskäraren för att skära röret. Verktyget skruvas fast mot röret där du har satt markeringen. Därefter vrider du rörskäraren runt röret, och för varje varv du vrider spänner du rörskäraren lite så att den till sist skär igenom röret. 

3.

Det går lätt att dela röret när du har skurit igenom det med rörskäraren.

3.

Mät upp 3 meter hampasnöre och gör en knut i ena änden. Trä tråden genom det första röret och sätt sedan en knut i andra änden, fortsätt sedan på samma sätt med alla fem rörbitarna. Därefter formar du rören till en stjärna och stabiliserar den med snören där rörbitarna korsar varandra.

Det här behöver du: