Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Gamer-mus för en bättre spelupplevelse

Det har skett en enorm tillväxt på marknaden för e-sport, och detsamma gäller naturligtvis också den gaming-utrustning som förhöjer din spelupplevelse. Oavsett om du spelar på hobbynivå eller siktar på att göra professionell karriär inom e-sport, bör du överväga att optimera din utrustning.

Hitta en bra gamer-mus som gör din precision och reaktionsförmåga mycket bättre och ditt spelande mer storslaget. Vet du inte var du ska börja? Läs då vidare här nedan, där vi går igenom de grundläggande men viktiga funktionerna på en mus för gaming.

Köp en trådlös mus och slipp kablar

Många av de nya gamer-mössen är trådlösa. Det gör att komforten blir mycket högre, eftersom ingen kabel är i vägen. Du bör dock alltid se till att musen är laddad innan du börjar spela. Annars riskerar du att du inte kan röra eller förflytta dig mitt i ett spel.

DPI: Vad betyder det för ditt spelande?

När du börjar leta efter en bra mus för gaming kommer du garanterat att stöta på beteckningen DPI. DPI står för Dots Per Inch och beskriver enkelt uttryckt hur känslig musen är. Varför är då DPI så viktigt när du spelar?
DPI fångar upp rörligheten. Ju lägre DPI en gamer-mus har, desto större musmatta behöver du. Helt enkelt för att en låg DPI kräver att du gör större rörelser. Ju högre DPI, desto mindre rörelser behöver du göra.
Hur känslig du vill att din gamer-mus ska vara är så klart en smaksak. De flesta föredrar dock en DPI på mellan 800 och 1200. Är det första gången du köper gamer-mus är det en bra idé att välja en DPI någonstans mitt i det intervallet.

Se på utformningen

Det sista du ska måste ta ställning till när du ska välja en bra mus är hur den är utformad. Återigen, det är väldigt subjektivt vilka preferenser du har när det gäller spel.
Titta gärna på hur mycket musen väger. Om du föredrar en lätt mus ska du så klart välja en sådan och omvänt. Det finns flera gamer-möss med extraknappar som gör att du kan ge fler kommandon. Sammantaget är en mus inte bara en mus.
Ska du köpa en gamer-mus för första gången rekommenderar vi att du väljer en där det går att finjustera musens olika funktioner. På så sätt kan du hitta ungefär den inställning som passar just ditt sätt att spela.