Biltema Cookie Policy

Vad är cookies och andra liknande lagringstekniker?

På Biltema Sweden AB, org. nr 556297-3320, (nedan Biltema) webbplats används cookies och andra liknande lagringstekniker.

Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator. Annan lagringsteknik (exempelvis pixlar) används i liknande syfte och möjliggör igenkänning av cookies och andra typer av enhetsidentifierare. Cookies möjliggör bl.a. för Biltema att följa vad besökare gör på vår webbplats, få vår webbplats att fungera mer effektivt, personalisera webbplatsens innehåll samt relevant marknadsföring via andra plattformar.

Det finns två huvudtyper av Cookies, dels permanenta cookies som ligger kvar på din dator under en bestämd tid innan den raderas, och dels sessionscookies som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Cookies kan skickas till dig antingen från den webbplats du besöker (s.k. förstapartscookie) eller från annan organisation som levererar tjänster till den webbplatsen du besöker, t.ex. ett analys- och statistikföretag, återförsäljare, social media, marknadsföringsföretag etc. (s.k. tredjepartscookie). För att förbättra din upplevelse av vår webbplats tillåter Biltema tredjepartscookies. Tredjepartscookies sätts av tredje part och används av dem, för mer information om deras cookieanvändning hänvisas till respektive bolags cookiepolicy.

Permanenta Cookies används bland annat för att lagra besökares personliga inställningar hos Biltema så att du som besökare t.ex. slipper göra om vissa val varje gång du besöker webbplatsen samt för att anpassa och göra information så relevant som möjligt. Sessionscookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av webbplatsen.

Definitioner

I den här cookiepolicyn används följande definitioner.

”Cookie” är de cookies och annan lagringsteknik som används på webbplatsen i liknande syfte.

”Samarbetspartners” är bolag som godkänts av Biltema och som har ingått avtal med oss för att sälja och tillhandahålla deras produkter och tjänster via Webbplatsen.

”Webbplatsen” omfattar webbplatsen biltema.xx och därtill hörande sidor biltema.com.

Hur använder vi Cookies?

Biltema lagrar vissa Cookies på din enhet som är nödvändiga för att kunna använda webbplatsen. För andra ändamål krävs ditt samtycke.

Biltema använder Cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen och för följande ändamål;

  • Säkerhet
  • För analys och statistik
  • För att personalisera webbplatsen
  • För att rikta annonser och skapa relevanta målgrupper för marknadsföringsändamål på webbplatsen, hos våra marknadsföringspartners och social media.

Nödvändiga

Nödvändiga Cookies (även kallade Funktionella Cookies) låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner och teknik, såsom sidnavigering, inloggningsförfarandet till personliga konton eller vad som du valt att placera i din varukorg. Webbplatsen fungerar inte som avsett utan dessa Cookies och denna typ av Cookie samlar inte information om vad du som besökare söker efter eller tittar efter på Biltemas webbplats.

Säkerhet

Vi använder Cookies för att hantera, skydda såväl Biltema som besökaren och utveckla våra system och tjänster tryggt och säkert.

Analys och statistik

Analys- och statistikcookies används för att underlätta analys av antal besökare på webbplatsen och för att förbättra kundupplevelsen när du besöker vår webbplats etc. Detta innebär att vi kan komma att dela och överföra personuppgifter och annan information. Notera dock att vi inte behandlar, delar eller överför känsliga personuppgifter.

Personalisering

Genom Cookies för personalisering får vi information om hur du använder vår webbplats, din köphistorik, vad för innehåll du sökt och intresserat dig av etc. för att kunna erbjuda dig en mer relevant upplevelse av vår webbplats anpassad efter dina preferenser. Detta innebär att vi kan komma att dela personuppgifter och annan information. Notera att vi inte behandlar, delar eller överför känsliga personuppgifter.

Marknadsföring

Vi använder Cookies för att visa annonser, kampanjer, kommunikation och erbjudanden etc. som vi tror du är intresserad av och som är anpassad efter dina preferenser. Detta innebär att vi kan komma att dela och överföra personuppgifter. Notera att vi inte behandlar, delar eller överför känsliga personuppgifter.

Integritetspolicy - Kategorier av personuppgifter och information

I integritetspolicyn för Biltema Sweden AB beskrivs då företaget tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp, serviceärenden och all övrig kontakt, såsom besök på webbplats och i varuhus, samt för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund. 

För att läsa mer i detalj om vår integritetspolicy och vilka personuppgifter vin samlar in samt varifrån dessa uppgifter tas, vänligen klicka på länken nedan.

Biltema Integritetspolicy >>

Samarbets-, marknadsförings- och analyspartners (tredjepartscookies)

Bolag som godkänts av Biltema och som har ingått avtal med oss för att sälja och tillhandahålla deras produkter och tjänster via webbplatsen. Vissa av dem är så kallade iframes, det vill säga andra webbplatser (än Biltemas domäner) men som är placerade på Biltemas webbplats. Dessa kan Biltema inte påverka eller kontrollera innehållet i, utan istället hänvisas till respektive avsändares integritetspolicy. Exempel på Iframes är Youtube-klipp och betaltjänstleverantör.

Viktigt är att veta att tredjepartscookies för exempelvis betaltjänstleverantörer spelar för dej som besökare en viktig roll för att kunna genomföra och slutföra de betalningsförfaranden (check-out steget) som webbplatsen använder sig av vid köp av webbplatsen produkter online.

Nedan finns länkar för mer information om våra olika partners, deras hantering av personlig data och annan information samt annonsering.

Google

https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Hotjar

https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies

Facebook                      

https://www.facebook.com/policy/cookies/

LinkedIn

https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

Google Ads

https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

Bhybrid

https://policies.google.com/privacy?hl=en

ImBox

https://imbox.se/cookies/

Resurs Bank AB

https://www.resursbank.se/om-oss/integritet-och-sakerhet/gdpr-som-kund

Qliro AB

https://assets.qliro.com/terms/se/sv/terms/1/integrity_policy.pdf

Klarna

https://www.klarna.com/se/cookies/

Wisma EasyCruite

https://www.visma.se/integritetspolicy/

 

Vilka Cookies ändvänds på webbplatsen?

I nedan pdf finns en sammanställning kring vad de Cookies heter som finns på webbplatsen och varför, lagringsperioden, vilka mottagare uppgifterna lämnas ut till och information om hur användaren kan återkalla sitt samtycke.

Biltemas cookies - Förstahandscookies

Klicka på länken för att se de cookies som är nödvändiga cookies (förstahandscookies)

Biltemas cookies - förstahandscookies >> 

Biltema cookies - Tredjepartscookies inkluderat marknadsföring, analys och statistik samt personalisering

Du kan förhindra inläsning genom att inaktivera av denna kategori i inställningar för cookies. För att ta reda mer detaljer om varje cookie som sparas av tredjepart vänligen läs mer på respektives cookiepolicy.

Klicka på länken för att se de cookies som är tredejpartscookies.

Biltemas cookies - tredjepartscookies >> 

 

Vad behöver du som besökare göra?

Som besökare behöver du ta ställning kring de Cookies som webbplatsen använder sig av för att ge dig den mest optimala användarupplevelsen när du ämnar handla av webbplatsens produkter, ta del av de erbjudanden som finns eller endast läsa de innehåll och artiklar som publicerats.

Nedan följer en information om hur du gör och hanterar dina val kring detta.

Samtycke till Cookies

Genom att tillåta Cookies på webbplatsen samtycker du till behandlingen av Cookies enligt vad som anges i Biltemas policy.

Om du inte accepterar att Cookies används kan du stänga av Cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Biltemas webbplats försöker placera en Cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också radera tidigare lagrade Cookies, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Kom ihåg att du när som helst kan radera Cookies manuellt från din hårddisk.

Vissa behandlingar kan innebära ett automatiserat beslutsfattande vilket du har rätt att invända mot. Dessa utförs i analys-, statistik- och marknadsföringssyfte.

Observera att om du väljer att inte tillåta Cookies kommer upplevelsen av webbplatsen att försämras och du kommer inte kunna ta del av all den information och funktionalitet som vår webbplats erbjuder.

Hur tar jag bort Cookies?

Om du inte längre vill använda Cookies kan du stänga av dem i inställningarna i din webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du uppmanas varje gång Biltemas webbplats försöker placera en Cookie på din dator. Du kan också använda din webbläsare för att radera tidigare lagrade Cookies.

Hur du tar bort Cookies beror på vilken webbläsare du använder. Observera att om du använder flera webbläsare måste motsvarande ändringar göras för respektive webbläsare som du använder. Det kan också vara bra att veta att delar av funktionaliteten på vår webbplats kan påverkas om du ändrar inställningen för cookies, såsom att blockerar eller raderar cookies

Om du använder en PC kan cookies tas bort med hjälp av kortkommandot [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Du hittar mer information via länkarna nedan på hur detta görs i de olika webbläsarna:

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Apple Safari

Hantera dina inställningar av Cookies

Via länken nedan kan du hantera dina inställningar och samtycke kring de Cookies som Biltema använder på webbplatsen.

Länk: Hantera cookies

Återkalla samtycke av Cookies

Via länken nedan kan du återkalla ditt samtycke till de Cookies som du en gång valt att acceptera.

Länk: Återkalla cookies

Dina rättigheter

Om vi behandlar dina personuppgifter i och med vår användning av cookies, såsom uppgifter om din IP-adress, har du som användare vissa rättigheter. Du kan exempelvis begära att få ut information om vilka personuppgifter vi behandlar. Om du anser att vi behandlat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du även rätt att klaga hos Datainspektionen. Se mer om dina rättigheter avseende behandling av personuppgifter här.

Ändringar i vår Cookie Policy

Biltema Sweden AB kan komma att ändra innehållet i denna policy. Ändringar anslås genom att policyn uppdateras på vår webbplats.

Här kan du läsa och ladda ner hela policyn i sin helhet: Biltema Cookie Policy (senast uppdaterad 2020-09-10)

Biltema Cookie Policy (PDF)