Välj rätt julbelysning

Välj rätt julbelysning

Nu när det vintermörkret fyller upp vår vardag passar det bra att lysa upp tillvaron lite. Håller du dig till en enkel adventsljusstake i fönsterkarmen, eller pyntar du trädgården med gnistrande ljusslingor i regnbågens alla färger? Vilken pyntpersonlighet du än är så sprider lite ljus i vintermörkret alltid glädje! Så – vilken julbelysning passar bäst för dig?


Varmvit, kallvit eller multifärgad?

Först och främst kan det vara bra att välja att satsa på en färg. Gillar du den krispiga, kallvita nyansen eller den lite dova, varmvita varianten? Självklart går det även bra att blanda, men om du vill få till en enhetlig upplevelse så kan det vara bra att välja antingen eller. Vita ljus är det mest traditionella, men det går lika bra att i stället satsa på en färgexplosion med multifärgade lampor.

Belysning utomhus – för trädgård och balkong

Enkel slinga

En enkel slinga passar bra att fästa i ett trappräcke, ett staket eller i ett träd. Många av våra ljusslingor är utbyggbara, t. ex. 88-0612, vilket innebär att längden kan anpassas efter behovet. På alla utbyggbara slingor finns en maxgräns för hur många slingor som kan byggas ihop. För 88-0612 är maxgränsen 2000 lampor, vilket betyder att du kan bygga ihop max 10 slingor.

Istapp-slinga

En istapp-slinga är effektfull att hänga längst ett hus- eller garagetak. Då hänger delar av ljusslingan ner och skapar formationen av istappar som dinglar från taket.

Förlängningskablar

Om du behöver en förlängningskabel för att ljusslingan ska nå hela vägen till ett eluttag är det viktigt att använda en kabel som är godkänd för utomhusbruk, som t. ex. vår skarvsladd. Välj mellan 10 och 25 m!

Belysning inomhus – för julgran och fönsterkarmar

Julgransbelysning

Belysning för julgranen finns i olika tappningar. Antingen kan du välja en som fästs i toppen med slingor som löper lodrätt ner längst granen eller elektriska ljusimitationer som fästs på grenarna. Detta är det mer traditionella alternativet, och den här varianten finns i längderna 11,5 respektive 18,5 m.

Adventsljusstaken

Aldrig går väl den klassiska adventsljusstaken ur tiden. Den passar perfekt för fönsterkarmen och finns i färgerna vit och röd. Om lamporna går sönder går det alltid att komplettera med utbyteslampor.