Vanliga frågor kring rekrytering

Här har vi samlat lite frågor och svar kring rekrytering.


Hur gör jag för att söka en tjänst?

Klicka på länken i annonsen för att komma vidare till registrering av ansökan. Om du redan finns registrerad i vår databas väljer du att logga in med ditt befintliga konto, där du även får möjlighet att korrigera och komplettera dina uppgifter innan du registrerar din ansökan. Om du inte har ett konto sedan tidigare väljer du helt enkelt att skapa ett nytt konto.

Hur många tjänster får jag söka?

Det finns inga begränsningar i hur många tjänster du får söka. Om du vill söka flera tjänster samtidigt måste du dock söka till dem var och en för sig. Det är inte möjligt att söka flera tjänster i samma ansökan.

Hur vet jag att min ansökan verkligen skickats iväg?

Du får ett bekräftelse-mail till den mailadress du angett så snart din ansökan har registrerats hos oss. Om du inte har fått något bekräftelse-mail inom 24 timmar, betyder det att något har blivit fel. Börja med att se efter så att mailet inte råkat hamna i din skräpkorg. Kontrollera sedan att du angett rätt mailadress. Om allt verkar vara rätt, men du fortfarande inte fått något mail från oss, kan det betyda att din ansökan inte gått igenom. Du behöver då registrera den på nytt.

Jag har sökt en tjänst och vill göra en ändring i min ansökan, går det?

Du kan genom att logga in på din kandidatprofil här och ändra på personuppgifter samt det som är lagrat i databasen. De ändringar du gör kommer automatiskt att uppdateras på den tjänst som du sökt. Det går däremot tyvärr inte att göra ändringar i det personliga brevet i efterhand.

Var hittar jag lediga tjänster?

Vi lägger ut alla lediga tjänster här på hemsidan under Lediga tjänster, samt på www.arbetsformedlingen.se, www.manpower.se och www.metrojobb.se

Vad är en spontanansökan och hur gör jag?

Gå in under Spontanansökan och skapa en CV-profil, där du lägger in dina uppgifter och laddar upp ditt CV. Profilen gör dig sökbar i Biltemas rekryteringssystem och den gör det även möjligt för dig att skapa en så kallad Jobbagent. Jobbagenten hjälper dig att hålla koll på när det kommer ut lediga tjänster som du kan vara intresserad av genom att skicka ett mail till dig. Håll utkik även i din skräpkorg så att inte bevakningsmailet hamnat där av misstag.

Jag har redan gjort en spontanansökan, måste jag ändå söka den specifika tjänsten?

Det räcker inte att du gör enbart en spontanansökan om det är en specifik tjänst du är intresserad av. För att din ansökan ska kunna knytas till rätt tjänst, måste du aktivt söka de specifika tjänster du tycker är intressanta. När du loggar in på din personliga kandidatprofil, kan du enkelt söka de tjänster du är intresserad av utan att du behöver fylla i alla uppgifter igen.

Varför kan jag inte bifoga ett personligt brev när jag registrerar min spontanansökan?

Lägg ditt CV och ditt personliga brev i samma dokument så går det bra!

Hur gör jag för att uppdatera mitt CV?

Logga in på ditt konto här. Du kommer även åt sidan här från vår hemsida under Lediga tjänster. När du väl är inloggad, går du in på "Skapa/Uppdatera ditt CV".

Kan jag ta bort mitt CV från er databas?

Du kan när du vill välja att radera ditt konto från vår databas. Du gör detta enkelt genom att logga in på ditt konto och sedan välja "Radera ditt konto och CV från databasen".

Jag har glömt mitt lösenord, hur gör jag?

Gå in under Spontanansökan och uppdatera CV på Biltemas karriärssida och sedan vidare för att uppdatera. Klicka på knappen Glömt ditt lösenord? och ange den mailadress du registrerade din profil med, så skickas dina inloggningsuppgifter till din mailadress. Tips! Kanske använde du din mailadress som användarnamn vid registrering?

Jag har hört att ni planerar öppna ett nytt varuhus där jag bor. När kommer ni att börja annonsera efter personal?

Tjänsterna till de varuhus vi öppnar läggs ut allt eftersom vi närmar oss öppningen. Normalt sett börjar vi med att söka efter en Varuhuschef, sedan följer tjänster till ledningsgruppen och slutligen annonserar vi efter Avdelningsansvariga och butiksmedarbetare. Tips! Registrera en Spontanansökan via vår hemsida redan nu, och skapa en så kallad ”Jobbagent”. När tjänster du är intresserad av läggs ut får du ett mail.

Information om vilka befattningar vi har i våra nya varuhus finns här.

Vad är en jobbagent?

En Jobbagent hjälper dig att bevaka när det läggs ut tjänster som matchar de kriterier du angett i din profil. Tjänsten är helt automatiserad, och innebär att det inte sitter någon rent fysiskt och bevakar. Du gör dina val när du registrerar din CV-profil, och du kan när du vill logga in igen för att göra ändringar.