Biltema - en viktig samhällsaktör

Biltema - en viktig samhällsaktör

Vår sociala närvaro, mångfald och inkluderande approach i de samhällen där vi verkar, är något vi tar på stort allvar och fokuserar på när vi fortsätter att växa lokalt.

Biltema startade med prisvärda bildreservdelar för 56 år sedan – och vår expansion fortsätter med oförminskad styrka. Idag kan vi stoltsera med 19 000 produkter för hela familjen, miljontals kunder varje år och 140 varuhus i 4 länder. Biltema Group omsätter årligen 11 miljarder SEK och vår intention är att fördubbla antalet varuhus inom en snar framtid. 

Vi fortsätter att driva utvecklingen genom att lyfta fram våra kärnvärden. Vår närvaro innebär mer än 4000 arbetstillfällen i de nordiska länderna. Varje år erbjuder vi mer än 300 nya jobb och mer än 1000 säsongsanställningar – för några, deras första riktiga jobb. Våra anställda är vår största tillgång och de är avgörande för vår fortsatta expansion. Biltema sätter stort värde på en hälsosam företagskultur och ser till att varje person som blir en del av vår familj får en chans att lyckas och utvecklas hos oss.

1,9 miljarder SEK i bolagsskatt

Biltema är en stor och betydelsefull bidragsgivare och vi försöker alltid göra rätt när det kommer till våra åtaganden och våra skyldigheter. Med en summa på 1.9 miljarder i företagsskatter de senast fyra åren känner vi oss stolta över att kunna bidra till betydande skatteinkomster i de nordiska länderna. Våra anställda innebär ett extra skattetillskot på kommunal nivå, vilket uppskattas stort framförallt på små orter där vi är representerade. Biltema följer nationella lagar och regleringar och säkerställer att våra leverantörer lever upp till våra högt ställda krav på hälsa och säkerhet. Att göra ett positivt avtryck i världen är något som ligger oss varmt om hjärtat. Från vår lokala delaktighet till våra miljöåtaganden och genom vårt välgörenhetsarbete i Biltema Foundation. Varje dag strävar vi efter att hjälpa till och förbättra det vi kan, så mycket vi kan.