Våra cykelmodeller - vilken passar dig?

Våra cykelmodeller - vilken passar dig?

För dig som cyklar till jobbet, för dig som cyklar i stan eller för dig som cyklar i skogen. För dig som är stor, för dig som är liten. För dig har vi cykeln.

Som nordens största återförsäljare av cyklar är vårt utbud stort och variationen bred. Vi har cyklar för alla tillfällen, för att matcha dina behov och förväntningar på hur din cykel ska vara. Vår Yosemiteserie är utvecklat för vårt nordiska klimat, där cykelns funktion och hållbarhet står i fokus för att du ska kunna använda din cykel i många år framöver oavsett klimat och väder. Med Yosemite tar vi dig aktivt närmare naturen, på en kvalitetscykel som ger dig frihet och som låter dig susa fram över vägarna. Med Biltemas cyklar får du samma höga standard som hos många andra cykelhandlare, till ett bra pris!

Men vilken cykel passar dig bäst? Låt oss reda ut vilken av alla våra modeller som passar just dig och dina behov. 

Cykla till jobbet

Är du en cykelpendlare som cyklar längre sträckor till jobbet och behöver en pålitlig och stabil cykel? Låt oss presentera våra olika modeller som passar utmärkt för just cykelpendling till jobbet.

Damcykel

Vilken damcykel du ska välja för pendlingen beror på hur långt du har till jobbet. Våra cykelmodeller City Ride, City Classic, Classic, City Comfort och Single Speed är alla moderna och komfortabla cyklar, och passar bra till pendling i så väl småstads- som storstads miljö.

City Ride levereras med cykelkorg, cykellampor och pakethållare, precis som City Classic. Den enda skillnaden mellan dem är att City Classic och City Comfort erbjuder antingen 3 eller 7 växlar och levereras med ett godkänt ramlås.

Modellen Classic har också 3-växlar, men kommer utan cykelkorg och cykellampor. Vill du ha en cykel helt utan växlar är det vår Single Speed du ska kolla in.

Ska du pendla längre sträckor rekommenderar vi istället våra modeller Roller eller Trekking, som har fler växlar och är mångsidiga pendlingscyklar.

Modellen Roller har 7 växlar, medan Trekking har upp till 21 växlar. Ju högre antal växlar din cykel har, desto lättare blir det givetvis att cykla längre sträckor och hantera olika typer av underlag.

Modellen Roller har fått sitt namn efter cykelns ”roller bromsar” från Shimano, som sitter både fram och bak. Det är bromsar med stark bromsförmåga och som i stort sett är underhållsfria.

Kolla in vårt breda sortiment av damcyklar

Herrcykel

Är det en herrcykel du vill pendla med rekommenderar vi en av modellen Roller eller Trekking. Rollern är en 7-växlad, lätt pendlingscykel och Trekking har 21-växlar, vilket gör den ultimat för längre pendling. 

Hitta din herrcykel bland våra olika modeller

Elcykel

Vill du istället ha en elcykel för din pendling kan vi rekommendera damcykeln E-comfort Pro, som är en klassisk Elcykel och passar utmärkt för längre pendling. 
Vi erbjuder också modellerna Mid Drive Dome och Mid Drive Madera som är sportigare modeller, med en stark motor som gör den perfekt för pendling på landsväg, grusväg eller inne i stan.

Här hittar du alla våra elcyklar

Cykla i stan

Du kanske cyklar mindre sträckor i stan och behöver en stabil och enkel cykel, som smidigt tar dig fram genom gator och torg? Pendlar du med kollektivtrafik och behöver en lätt cykel att ta med dig i stan? Vi har cykelmodellerna för stadscyklingen!

Damcykel

Våra modeller City Ride och Classic passar med sina 3 växlar utmärkt för din cykling inne i stan, och givetvis utanför också. Det är moderna och mångsidiga cyklar, med bekväma sittställningar och lågt insteg. Lågt insteg innebär att ramen får så lågt ner att man bara kan kliva på cykeln, utan att behöva lyfta benet över sadeln.
Samtliga cyklar har en användbar pakethållare och modellen City Ride levereras även med en cykelkorg som hjälper dig att smidigt transportera matkassarna eller jobbväskan.

Vi erbjuder även en oväxlad damcykel som heter Single Speed som är en retroinspirerad damcykel med stark stålram och en bekväm sittställning.

Kolla in vårt stora sortiment av damcyklar

Herrcykel

Vår herrcykel i modellen City Folding är lätt och smidig att fälla ihop, så att du enkelt kan ta med dig den när du kliver på bussen eller går upp till kontoret.

Hitta din herrcykel bland våra olika modeller

Elcykel

Vi har även en hopfällbar elcykel med namnet Folding. Precis som City Folding modellen är den lätt och smidig att fälla ihop, fast med en motor som ger dig extra kraft i cyklingen.
Vår elcykel City Sport är också en bra citymodell, med förstärkt aluminiumram och ett batteri som är integrerat i ramen, vilket ger ett sportigare utseende. Cykeln är även utrustad med kontroller med 6 olika assistanslägen och en batteriindikator.

Kolla in våra elcyklar

Cykla i skog och terräng

Är du en äventyrare som älskar fart och inte räds lite lerig terräng och snåriga skogsvägar?


För dig som gillar tuff terräng kan en mountainbike i modellen Pulse XC eller Tamarack passa perfekt! Cyklarna är med sin utformning, breda hjul och många växlar en ultimat mountainbike för tuffa cykelturer i naturen.

Om du istället vill ha en mountainbike som passar lättare terräng, så som grus och enklare stigar i skogen ska du kolla in våra modeller XC och X-trail. X-trail har dessutom en lite högre ramhöjd än våra andra mountainbikes, så den passar dig som är lite längre.

Vi har också mountainbikes som är utformade för att du ska kunna hoppa och trixa, men som även går utmärkt att cykla till affären eller skolan med. Det är vår Free Rider, en cykel som storleksmässigt passar både barn och unga.

Kolla in vårt sortiment av mountainbikes

Elcykel

Vill du ha en elcykel som fungerar bra i terräng? Då är det antingen vår Embt Hetcy-E eller Fat Tire E du ska köpa! Embt Hetcy E är en mountainbike för lättare terräng, men med lite bredare däck än en vanlig mountainbike. Fat Tire E är en mindre cykel med ett högt styre, så att du sitter skönt under din cykeltur.

Kolla in våra el-cyklar för terräng

Dags för en elcykel?

Dags för en elcykel?

Upptäck vårt sortiment av batteridrivna cyklar. Allt från den klassiska cykeln till den mer sportigare versionen.

Visa cyklar
Upptäck våra cyklar

Upptäck våra cyklar

Utforska vårt utbud av cyklar oavsett om du är en inbiten sportcyklist eller den glada citycyklaren.

Upptäck
Glöm inte hjälmen!

Glöm inte hjälmen!

Att cykla är en utmärkt form av motion men det är viktigt att utrusta sig rätt.

Läs mer