Biltema Foundation donerar 2,5 miljoner kronor till Läkare Utan Gränsers humanitära arbete i Gaza

Biltema Foundation donerar 2,5 miljoner kronor till Läkare Utan Gränsers humanitära arbete i Gaza

Biltema Foundation tar ett starkt steg framåt i sitt humanitära engagemang genom att donera en betydande summa till Läkare Utan Gränser. Denna donation är specifikt riktad till deras livräddande arbete i Gaza, där behovet av medicinsk vård och stöd är akut och brådskande.

"Biltema Foundation är stolt över att stödja Läkare Utan Gränser i deras viktiga arbete," säger Adelina Voci på Biltema Foundation. “Vi tror starkt på vikten av att erbjuda humanitär hjälp där det behövs som mest och är övertygade om att denna donation kommer att göra verklig skillnad för den hårt drabbade civilbefolkningen i Gaza. 

  

“Gaza har under lång tid stått inför svåra humanitära utmaningar, med brist på medicinsk utrustning, sjukvårdspersonal och grundläggande förnödenheter. Biltema Foundations donation kommer att spela en viktig roll i att möta dessa utmaningar och hjälpa vårt arbete med att rädda liv och lindra lidande för människor på plats i Gaza, säger Oliver Schulz, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser”.  

  

Läkare Utan Gränser är en internationell medicinsk humanitär organisation, verksam i över 70 länder. Organisationen arbetar oavbrutet med att tillhandahålla livräddande medicinsk vård och humanitärt stöd till människor oavsett etnicitet, religion eller politiska åsikter. Biltema Foundations donation kommer att bidra till att säkerställa att patienter i Gaza får den vård och stöd de så akut behöver.