Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelhållare

Köpguide Cykelhållare - för en säkrare cykeltransport

Kombon bil och cykel är oslagbar om du vill upptäcka din omgivning och njuta av naturen. När du vill transportera cykeln med bilen är cykelhållaren din bästa vän. Det finns i praktiken tre typer av cykelhållare för bilen. Dessa monteras på antingen bilens tak, dragkrok eller baklucka. Vilken typ av cykelställ du ska välja beror bland annat på hur ofta det ska användas, antalet cyklar, hur långt de ska transporteras och hur bilen är utrustad.

Cykelhållare för tak

En cykelhållare för taket är ett utmärkt val om din bil saknar dragkrok eller om du transportera flera cyklar långt och ofta. Vill du dessutom kunna öppna bagageluckan på bilen finns det inget bättre alternativ. Denna lösning kräver dock att bilen är utrustad med takräcken, då cykelhållaren fästs i dessa.

Cykelhållare för dragkrok

Om du varken kan eller vill placera cykeln på taket är en cykelhållare som monteras på bilens dragkrok ett bra alternativ. Det finns främst två varianter av dessa cykelställ – en där cykeln hängs upp på en ställning och en där cykeln ställs på en platta. För längre transporter och flera cyklar är den senare att rekommendera, då den är mer stabil.

Vanliga frågor om cykelhållare och cykelställ för bil

Vad ska man tänka på när man köper en cykelhållare?

Det beror bland annat på antalet cyklar, bilens utrustning, hur ofta den ska användas och hur långt cykeln ska transporteras.

Hur fäster man cykeln cykelhållaren?

Det beror på vilken typ av cykelhållare du har. Följ anvisningarna i bruksanvisningen. För extra säkerhet kan du spänna fast cykeln i hållaren med hjälp av spännband. 

Hur ska en en cykelhållare sitta?

Den ska sitta fast ordentligt och inte flytta sig när du rycker i den.