Bilvård

Bilvård

Ta hand om din bil ‒ från kaross till motor / Köpguide – ta hand om din bil

God bilvård skänker inte bara en omedelbar tillfredsställelse. Du förlänger dessutom bilens livslängd och ökar andrahandsvärdet. Du kan förhindra rostskador, slitage och andra onödiga skador både på karossen och interiören. Med Biltemas bilvårdsprodukter kan du rengöra, vårda och underhålla hela bilen till ett bra pris.

En grundlig biltvätt är A och O i bilvårdens värld

Det finns många saker som du som bilägare kan göra för att hålla din ögonsten i toppskick och utöka dess livslängd. Ett av dem är att vårda bilens lack och kaross. Bilen utsätts dagligen för många yttre påfrestningar – UV-ljus, insekter, vatten, damm och grus. Det sliter på karossen.
Det lättaste sättet att vårda bilens utsida på är att regelbundet tvätta den med ett högkvalitativt bilschampo och applicera bilvax för att skydda lacken. Om bilen är riktigt smutsig kan det även vara en god idé att använda sig av avfettningsmedel och en högtryckstvätt. För en skinande ren bil rekommenderar vi också att du tvättar av fälgarna med ett anpassat fälgrengöringsmedel.
Bilens interiör bör också rengöras regelbundet. Då känns bilen extra fräsch och din körupplevelse blir mycket bekvämare. I vårt sortiment hittar du nästintill allt du behöver för att rengöra bilens interiör.

Skydda och vårda kaross, motor och andra komponenter

God bilvård inkluderar inte bara rengöring utan även vård och underhåll som skyddar bilen från korrosion, slitage och andra skador. I vårt sortiment hittar du därför flera typer av rostätare och rostskyddsmedel som hjälper dig att förhindra irriterande korrosionsskador som i annat fall kan sänka bilens andrahandsvärde rejält. Du hittar dessutom ett stort utbud av billackfärger och bättringsfärger som kommer väl till pass när du fått en repa i lacken.
Motorn är bilens hjärta och bör vårdas därefter. Därför erbjuder vid ett stort utbud av bilvårdsprodukter som hjälper dig att ta hand om bilens motor och andra tillhörande komponenter. Hos oss hittar du exempelvis diverse tillsatsmedel såsom färdigblandad kylarvätska eller koncentrerad glykol, men också olika typer av motoroljor, samt smörjmedel och fetter.

Vanliga frågor om bilvård

Vad är bilvård?

Bilvård innebär att du tar hand om bilen på ett sätt som reparerar och förhindrar uppkomsten av skador. På så sätt kan du förlänga bilens livslängd och öka dess andrahandsvärde.

Hur vårdar man bilen bäst?

Tvätta bilen regelbundet, skydda den mot rost och andra skador, se till att alla vätskor är påfyllda och smörj de delar som behöver smörjas.

Vilka bilvårdsprodukter ska man ha?

Du bör exempelvis ha allt för biltvätt och lackvård. Det kan även vara en god idé att ha diverse oljor, smörjmedel och vätskor hemma.