Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Köpguide biltvätt – säg hejdå till ingrodd smuts och trafikdamm

Som nästan allt annat här i livet behöver också din bil en grundlig rengöring emellanåt. Genom att tvätta bilen skyddar du bilen mot yttre påfrestningar som annars kan orsaka skador på bilen. I vårt sortiment hittar du många produkter anpassade för rengöring av bilar, både invändigt och utvändigt.

Rengöringsmedel för exteriör

En grundlig biltvätt börjar med avfettning och schamponering, och avslutas med polering och avtorkning. Vill du göra det lätt för dig kan du även använda vår vattenfria biltvätt. Du kan också göra ett klimatsmart val och använda produkterna i vår Bio-serie.

Du behöver:

 • Avfettning:
  Avfettningsmedel används för att lösa upp bland annat tjära, fett, smuts och salt från bilen. Det finns tre typer av avfettningsmedel – kallavfettning (tjära, asfalt, fett, salt), alkalisk avfettning (smuts, vägdamm).

 • Bilschampo
  Bilschampo är ett rengöringsmedel med eller utan vax som löser upp de flesta fläckar, trafikfilm och fett, samtidigt som det lämnar din bil extra glansig.

 • Fälgrengöring
  Fälgrengöringsmedel är anpassat för att effektivt rengöra de utsatta fälgarna från ingrodd smuts och bromsdamm.

 • Glasrengöring
  Rena bilrutor ökar trafiksäkerheten avsevärt. Att regelbundet rengöra och putsa glasrutorna både invändigt och utvändigt är därför oerhört viktigt.

Användbara redskap vid biltvätt

 • Biltvätthink / hink med smutsavskiljare – en rejäl hink med en praktisk smutsavskiljare gör biltvätten både smidig och enkel.
 • Tvättsvamp – använd en mjuk och skonsam svamp för ett repfritt resultat.
 • Fälgborste – med hjälp av de mjuka och böjbara borsten kan du enkelt komma åt även på de mest svåråtkomliga ställena.
 • Sämskskinn – högabsorberande avtorkningsduk av äkta eller syntetiskt skinn för effektiv avtorkning av karosseri och interiör.
 • Mikrofiberduk – högabsorberande och smutslösgörande mikrofiberdukar gör under vid avtorkning och polering.

Glöm inte att rengöra bilens interiör

En ren bilinteriör kanske inte syns utåt, men visst är det lite trevligare att kliva in i en ren bil? På biltema hittar du flera rengöringsprodukter som hjälper dig att hålla din bilinteriör fri från fläckar, smuts och smulor.

Rengöringsmedel för bilinteriör

 • Interiörrengöring – avlägsnar effektivt smuts och fett från bilrutor, instrumentpanel och andra ytor av hårt plastmaterial.
 • Textilrengöring – avlägsnar fläckar och smuts från säten och andra textilytor i bilen.
 • Glasrengöring – för rengöring och putsning av glasrutor

Användbara redskap vid rengöring av bilens interiör

 • Mikrofiberdukar – högabsorberande och smutslösgörande mikrofiberdukar för avtorkning av exempelvis instrumentpanel.
 • Rengöringsdukar – smidiga rengöringsdukar med rengöringsmedel för avtorkning av olika ytor.

Tänk på.. 

Innan du börjar din biltvätt råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande att tvätta bilen själv.
Smutsen som tvättas av din bil innehåller nämligen ofta olja- och bränslerester som för miljöns skull, inte bör hamna i dagvattnet. De flesta tvätthallar är utrustade med oljeseparerare och vattenreningsverk, som gör din biltvätt snäll mot miljön.

Vanliga frågor om biltvätt

Hur ofta ska man tvätta bilen?

Det kan vara en bra idé att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den dagligen, men det är helt upp till dig.

Finns det miljövänliga rengöringsmedel att använda vid biltvätt?

Ja, spana in rengöringsprodukterna i vår Bio-serie.

Får man tvätta bilen hemma?

Det är inte förbjudet att  tvätta bilen på gatan eller uppfarten, men du får inte släppa ut orenat avloppsvatten i naturen. Vattnet från biltvätten kan räknas som avloppsvatten.