Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fogpistoler

Köpguide fogpistoler – skapa jämna fogar var som helst

När du ska lägga fogar, täta och limma är fogpistolen ovärderlig. Med hjälp av fogpistolen kan du trycka ut både fogmassa och lim med hög precision oavsett om du ska täta runt fönster eller montera speglar. Tack vare att den är så användningsbar myllrar det av olika modeller på marknaden. I den här köpguiden hjälper vi dig att hitta en fogpistol som passar dig.

Skapa snygga fogar utan dropp

En fogpistol används vanligtvis vid tätning av sprickor och springor runt exempelvis dörrkarmar och handfat. Vid denna typ av tätning är det viktigt att fogpistolen ger en jämn sträng fogmassa för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Om du ska använda fogpistolen på detta sätt bör du välja en stabil modell som ger ett jämt flöde som snabbt kan stoppas. Det smidigaste alternativet är en fogpistol med anti dropp-funktion. Det innebär att flödet stoppas så fort du släpper avtryckaren.

En enklare fogpistol för limning

En fogpistol kan även användas vid applicering av vissa typer av lim. Vid limning är det inte lika viktigt att lägga jämna strängar, därför kan du med gott samvete överväga en enklare modell.

Vanliga frågor om fogpistoler

Vad används fogpistoler till?

En fogpistol kan användas vid applicering av exempelvis silikon, tätningsmassa och lim.

Hur använder man en fogpistol?

Dra tillbaka kolven och placera patronen i pistolen. Kläm ihop avtryckaren tills kolven kommer i kontakt med patronen. Kläm sedan ihop avtryckaren tills massan pressas fram ut munstycket.

Vad kostar en fogspruta?

På Biltema hittar du fogpistoler från ca 30 kronor.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.