Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Silikon

Köpguide silikon ‒ skapa vattenbeständiga fogar med hög elasticitet

Silikon är ett populärt tätningsmedel bland både hantverkare och hemmafixare. Den passar perfekt när du vill skapa en vatten- och lufttät fog med hög elasticitet. Men för att du ska få ut det mesta av din silikonfog gäller det att du väljer rätt silikon. Låt oss guida dig rätt!

Vad ska du använda silikonen till?

  • Silikon i våtrum
    I våtrum är det viktigt att du enbart använder silikon anpassad för våtrum. Våtrumssilikon är ofta behandlad med antimögelmedel och kan användas mot de flesta material.

  • Silikon i kök och tvättstuga
    Även i kök och tvättstuga behövs vattentäta fogar. I dessa utrymmen utsätts fogen inte för lika mycket fukt som i badrummet, vilket innebär att du kan täta skarvarna med en universalsilikon. Denna silikon kan även användas för att täta skarvar i båtar och bilar.

  • Silikon utomhus
    Silikon passar även bra vid tätning av utomhusfogar vid exempelvis fönster och dörrar då den tack vare sin vattenbeständighet och elasticitet tål både rörelse och vatten. Du bör emellertid läsa noga på förpackningen för att försäkra dig om att silikonen är väderbeständig och kan användas utomhus.

Vanliga frågor om silikon

Vad är silikon?

Silikon är en fogmassa som används för att täta fogar och hål i exempelvis våtutrymmen. Den skapar en stark, elastisk och vattenavvisande yta som lätt kan rengöras.

Vad har silikon för färg?

Silikon finns i många olika färger, men de mest populära färgerna är vit och transparent.

Hur får man bort silikon?

Använd silikonborttagning för att lösa upp silikonfogen. Sedan kan du skrapa bort den med exempelvis en fogskrapa.