Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Matlådor

Matlådor guide - vi hjälper dig välja rätt matlåda till matförvaring

Har du tröttnat på att se din lön försvinna till dyra luncher? Eller har du märkt att den mat du äter hemma är hälsosammare än den du äter ute? Då kan matlådor vara en rimlig lösning. När du ser vårt sortiment kommer du dock märka att det finns många alternativ och valet kanske känns lite knepigt. Därför har vi skapat den här guiden, för att enkelt vägleda dig så du kan välja rätt matlåda för dig.

Matlådor i plast (plastburkar)

Har du barn kommer de uppskatta matlådan i plast för dess låga vikt och tålighet. Inga problem att ha den skumpande i ryggsäcken en dag i parken eller skogen. Matlådan i plast funkar även bra till vardagen. Har du en väska med dator och utrustning som redan väger mycket kommer du uppskatta matlådans låga vikt. En nackdel är att den är något svårare att göra rent, framförallt från fet mat.

Eftersom matlådorna i plast är så billiga, kan du köpa många. Och det ger dig möjligheter att förenkla vardagen. Köper du ett gäng billiga matlådor i plast kan du exempelvis laga en stor måltid på söndagen, som du fördelar på fem matlådor. Sen kan du varje vardagsmorgon, svepa ned en färdiglagad matlåda i väskan innan du åker till jobbet. Smidigheten är svårslagen.

Utöver vanliga matlådor har Biltema små plastburkar med lock, som både passar till att förvara sås eller en sidosallad i. En del av våra förvaringsburkar i plast är dessutom stapelbara vilket innebär att de tar mindre plats i kylskåpet eller förvaringshyllan.

Matlådor i glas (förvaringsburkar i glas)

Laga storkok som lasagne direkt i glaslådan, frys in och ta med till jobbet den dag det passar. Hur är det möjligt? Våra matlådor i glas tål nämligen el -och gasdrivna ugnar (ej locken). Genom att laga mat direkt i glaslådan slipper du onödig disk och sparar tid. Matlådor i glas och glasburkar med lock är mindre tåliga mot stötar, vilket gör dem olämpliga för t.ex. barnens utflykter. Men de har som vi nämnt flera fördelar. Är du ute efter att spara tid, tycker om snygga matlådor eller föredrar att laga mat i ugn, då rekommenderar vi matlådor i glas.

Matlåda i plåt - rostfritt stål

En matlåda i rostfritt stål är både snygg att se på och god att äta ur. Den väger mindre än en matlåda av glas och är betydligt tåligare. Det gör den lämplig att ta med både på såväl campingturen som till kontoret. Den är även lätt att göra ren från de mest inbitna fläckar från mat. En matlåda i rostfritt stål är innebär en större investering. men när du väl gjort det får du en matlåda som du kommer tycka om, oavsett om du bär, äter ur eller diskar den.

 

Vanliga frågor om matlådor

Vad kostar en matlåda?

Hos Biltema kostar en matlåda 29-99 kr, beroende på vilken modell du väljer.

Hur länge håller en matlåda i frysen?

Detta beror b.la. på vilken mat du förvarar och hur fet den är. Förvara du t.ex. lax eller nötkött kan den hålla i upp till 6 månader.

Hur länge håller matlåda i rumstemperatur

Det beror på vilken mat du tar fram. Kylvaror bör t.ex. inte stå framme i rumstemperatur längre än två timmar. 

Finns det matlådor som tål microvågsugn?

Många av våra matlådor i glas och plast tål mikrovågsugn. Se mer information under respektive modell.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.