Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Laddare till mobila enheter

Köpguide laddare – mobilladdare för alla användningsområden

Allt oftare struntar tillverkare av mobiltelefoner i att skicka med en laddare. Men även om din mobiltelefon inte är sprillans ny kan du vara i behov av en ny laddare. Det är nämligen lätt hänt att man tappar bort laddaren eller att den går sönder. Dessutom kan du vilja ha flera mobilladdare för att slippa transportera den.

Så väljer du rätt laddare till din mobil

Det finns ett stort problem med att nya mobiltelefoner ofta levereras utan laddare. Risken är stor att din gamla mobilladdare inte är kompatibel med din nya smartphone. Eller så kan den nya mobilen inte laddas med optimal hastighet med din gamla laddare. Och som vi redan har nämnt är det vardagslyx att ha flera mobilladdare på olika ställen. Till exempel kan du vilja ha en laddare hemma, en i bilen och en på jobbet.

När du köper en mobilladdare finns det vissa saker som du bör tänka på. Du bör vara medveten om var och när du vill kunna ladda din mobiltelefon. Ska du ladda den på natten kan en trådlös laddare med laddningsplatta vara att föredra. Den laddar mobilen mer långsamt men den är å andra sidan lite smidigare att använda. Detta då du slipper plugga in din mobiltelefon i en laddsladd.

Men om du vill kunna ladda din mobil snabbt bör du använda en snabbladdare eller reseladdare. Dessa laddare låter dig ladda din mobil snabbt och effektivt via en laddkabel. Laddkabeln kopplas till vägguttaget och erbjuder därmed snabb laddning.

Om du spenderar mycket tid i bilen kan det vara en billaddare du behöver. Med en sådan kan du ladda din mobil medan du kör eller sitter i trafiken. Samtidigt finns det ju inget som hindrar dig från att ha flera laddare. Att kunna ladda på flera olika ställen utan att behöva kånka runt på laddare är något av en vardagslyx.

Spenderar du dessutom mycket tid framför datorn kan det vara värt att investera i en USB-laddare. Den gör det möjligt för dig att ladda din mobiltelefon via en port i din dator. Detta medan du använder datorn till ditt arbete, dina studier eller i underhållningssyfte. Ett exempel på en sådan laddsladd är en USB-typ C-kabel. En annan variant är lightning-kabeln.

Vanliga frågor om laddare

Hur mycket ström drar en mobilladdare?

En mobilladdares elförbrukning är knappt uppmätbar.

Vilken mobilladdare ska jag ha?

Du bör välja en mobilladdare som är kompatibel med din mobiltelefon.