Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Lasthållare

Köpguide lasthållare – för ökad lastkapacitet och säker transport

Oavsett hur långt du ska åka och vad du tar med dig är en lasthållare A och O när du placerar last på bilens tak. Här guidar vi dig till rätt takräcken till din bil.

Vilken typ av räcke ska lasthållaren ha?

Lasthållarens räcke är den del där du exempelvis kan fästa en takbox eller cykelhållare. Räcket finns framförallt i två olika utföranden – vingformade och fyrkantiga. Ju mer vingformade de är desto mindre kommer de att låta. När du väljer lasthållare är det viktigt att du tar hänsyn till räckets längd. Räcket ska vara tillräckligt långt för att täcka biltakets bredd utan att sticka ut för mycket.

Vilken typ av fästen ska takräcket ha?

Lasthållarens fäste är den del som måste passa din bil, annars finns det en risk att de lossnar eller glider omkring när du kör. Det finns många olika typer av fästen, men de vanligaste är anpassade till att fästas i bilens rails eller klämmas fast vid bilens dörrkarm. Glöm inte att försäkra dig om att railsen faktiskt håller för den planerade lasten.

Vanliga frågor om lasthållare och takräcken

Hur monterar man lasthållare?

En lasthållare kan monteras antingen på bilens rails, i dörrkarmen eller i en speciell fästanordning som är integrerad i bilens tak.

Vilken lasthållare passar min bil?

Det beror på om bilen har rails eller inte och hur bred bilen är.

Kan man ha lasthållare utan rails?

Absolut. Det finns lasthållare som fästs i bilens dörrkarmar.