Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Spännband

Köpguide spännband - spänn fast din last!

Spännband kan användas till allt från att surra fast cykeln på flaket till att spänna presenningen över båten när den blivit upplagd på land. Men olika typer av band passar bra till olika uppgifter. Därför har Biltema ett brett sortiment av både spännband, lastband och t.om. låsbara spännband. I denna köpguide går vi igenom olika typer av spännband så att du lättare kan hitta ett som passar ditt behov.

Brottstyrka och surrningsstyrka

Det finns två mått för att mäta ett spännbands styrka; brottstyrka och surrningsstyrka. Brottstyrkan är den belastning som bandet klarar av om det sträckts ut i båda ändarna. Surrningstyrkan är den belastning som bandet klarar av när det är surrat runt godset i en överfallssurrning. Sist men inte minst - surrningstyrkan är alltid dubbla brottstyrkan.

Spännrem med Biltemas logga

Denna spännrem (spännband) är tillverkad av polyester - ett slitstarkt material som behåller färgen över lång tid. Med en brottstyrka på 350 kg och en surrningsstyrka på 700 kg får du inga problem att surra fast dina tyngre gods.

Korta spännband

Ett spännband som är för långt för lasten kommer bara fladdra och vara i vägen när det att påspännt. Därför finns spännremen med Biltemas logga i korta längder om en meter. Dessa korta spännband är bra som komplement till t.ex. lastspännare.

Lastspännare

Har du en tung last som du vill spänna fast med högt krav på säkerhet? Då rekommenderar vi Biltemas tvådelade lastspännare med hela 1200 kg surrningsstyrka och 600 kg i borttstyrka. Utrustningen inkluderar två lastband, två J- krokar, två D-ringar och en låsspännare. När du fört in lastremen i låsspännaren spänner du bandet genom att föra handtaget fram och tillbaka till önskad hårdhet. De behöver heller inte vara orolig för att en skakig färd ska få kroken att lossna. Det ena bandet är nämligen elastiskt vilket minskar risken.

Snabbspännare

Om du behöver spänna på och av last flera gånger under samma dag kan tiden börja kännas av. Ett par snabbspännare kan då spara värdefull tid. Spännbandets krokar i metall klarar höga påfrestningar och du spänner enkelt genom att dra i öglan.

Spännbandssett, 4 delar

En del laster kräver noggrann och säker surrning medans andra klarar sig med en enklare variant. Ett spännbandsett 4-delar innehåller både lastspännare och snabbspännare. Till prylar som kräver maximal säkerhet använder du de två banden med lastspännare. Till last med mindre säkerhetskrav använder du de två banden med snabbspännare. Spännbandens svarta spännen samt blå band är riktigt snygga och de gummiklädda handtagen ger bra grepp även i dåligt väder!

Vanliga frågor om spännband

Hur fungerar spännband?

Spännband låter dig spänna och dra åt last så att den sitter fast. Det är spännaren som hindrar bandet från att släppa.

Hur använder man spännband?

Fäst bandet i två punkter över lasten. Trä in den lösa änden genom spännaren. Dra i spännaren för att permanent spänna bandet hårdare.

Hur hårt ska man dra åt ett spännband?

Lasten ska dras åt så att den inte kan röra sig åt något håll.