Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Motorcykeltillbehör

Köpguide MC-tillbehör – för en fulländad MC-upplevelse

Har du eller någon du känner precis skaffat en motorcykel? Eller funderar du bara på vilka MC-tillbehör du bör skaffa? Låt oss hjälpa dig på traven. I denna köpguide tipsar vi om MC-tillbehör som gör att du kan njuta fullt ut av ditt liv som MC-förare.

MC-tillbehör som skyddar både dig och din motorcykel

Personlig utrustning - en viktig säkerhetsåtgärd

Att köpa korrekt och fullständig personlig utrustning såsom hjälm, jacka, handskar, byxor, kängor, skydd och så vidare är det absolut viktigaste du kan göra. Den tveklöst viktigaste utrustningen är dock MC-hjälmen som du enligt lag måste bära när du framför din motorcykel. Som motorcykelförare är du oskyddad och därmed betydligt mer utsatt vid en olycka än en bilförare. Bra kläder och skydd kan mildra de skador som skulle kunna uppkomma vid exempelvis omkullkörning eller lättare kollision. MC-kläderna ska dessutom skydda mot väder och vind. Välj gärna CE-godkända kläder som uppfyller gällande säkerhetskrav. Komplettera gärna med knä- och ryggskydd.

Förhindra stöld med MC-lås

Motorcyklar är mycket stöldbegärliga. Varje år anmäls ca 2 000 motorcyklar stulna bara i Sverige, därför är det bra att investera i två godkända lås, vilket i själva verket är en förhållandevis liten investering med tanke på vad det kostar att ersätta en stulen MC. Du bör vanligtvis använda två skilda godkända lås för ett fullt försäkringsskydd vid stöld. Exempel på godkända lås är bygellås och bromsskivelås i klass C eller högre eller en kätting med hänglås i klass 3 eller högre.

MC-kapell - när garage inte är ett alternativ

Långt ifrån alla MC-ägare har tillgång till ett garage där MC:n kan stå i skydd från väder och vind. I dessa fall är ett MC-kapell ett utmärkt alternativ. Det skyddar effektivt mot väder, vind och nyfikna blickar.

Motorcykeltillbehör för en skräddarsydd MC

Stylingtillbehör för MC

Vill du skilja dig från mängden? Med hjälp av MC-tillbehör såsom backspeglar, styren och dekorer kan du ge din motorcykel ett helt unikt utseende. Genom att anpassa din MC till dig och din stil kan du åka bekvämt och ge uttryck för din personlighet.

Packutrustning för korta och långa turer

En uppsättning packutrustning kan komma väl till pass oavsett om du ska ge dig ut på en längre roadtrip eller svänga förbi mataffären. En klassisk sadelväska är kanske den vanligaste packutrustningen, men inte den enda. Varför inte utöka din packkapacitet med en tankväska, toppbox eller en tidlös ryggsäck?

Verktyg för underhåll och service

Bland det bästa med att äga en motorcykel är att kunna mecka med den själv. Det är inte bara roligt och tillfredsställande – du lär dig mycket om hur din motorcykel fungerar och sparar dessutom en hel del pengar. Har du en välutrustad verktygslåda kan du göra allt från grundläggande reparationer till olika uppgraderingar. Att välja rätt verktyg kan dock vara ganska knepigt.
När du väljer verktyg bör du välja sådana som du kan använda utan att vara mekaniker. Tänk också på att välja verktyg som du även kan använda till andra saker. På så sätt blir investeringen mer överkomlig. Här är några exempel på verktyg som kan vara bra att ha som MC-ägare: hylsnycklar, skiftnycklar, blocknycklar, skruvmejslar, tänger, kedjeverktyg, reparationssats för däck och en MC-lyft.

FAQ MC-tillbehör

När använder man MC-tillbehör?

MC-tillbehör används konstant. Vilka tillbehör som används är situationsberoende. 

Vem använder MC-tillbehör?

Alla MC-förare använder någon gång minst ett MC-tillbehör oavsett om hen är nybörjare eller veteran.