Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Packning på motorcykel och fyrhjuling

Köpguide packutrustning till MC och ATV – packväskor m.m.

Vilken packutrustning till din MC eller ATV du behöver beror bland annat på om bagaget ska vara hårt eller mjukt. Detta är dock långt ifrån den enda saken som du behöver ha klart för dig. Här går vi igenom allt du behöver veta när du ska köpa packväskor!

Så väljer du rätt packutrustning till din MC-resa

Till att börja med behöver du veta om du ska köpa packutrustning till en MC. Hos Biltema hittar du nämligen även packutrustning för ATV:er. Dessutom kan du välja mellan ryggsäckar som du själv bär på ryggen och packväskor som monteras på MC:n eller ATV:n.

Bland de alternativ som finns att välja mellan hittar du bland annat:

  • packväskor
  • packnät
  • ryggsäckar till MC-förare
  • packutrustning till ATV:er.

Du kan även välja att montera en tankväska på din MC.

Alla dessa produkter har sina unika egenskaper samt för- och nackdelar.

Hård eller mjuk packutrustning?

En vattendelare bland MC-åkare är huruvida hård eller mjuk packutrustning är bäst. Bägge dessa alternativ har sina fördelar och nackdelar. Dessutom finns det packutrustning för MC i olika storlekar. Därmed finns det flera bra alternativ för både längre och kortare resor.

Hård packutrustning skyddar innehållet i packväskan lite bättre . En tankväska eller hård packväska av aluminium eller plast har en god skyddseffekt. Om dessa av någon anledning skulle trilla av MC:n skyddas innehållet ganska väl. Dessutom håller sig hård packutrustning på plats på MC:n under färden.

Mjuk packutrustning är istället lite mer mångsidig och universell. Till denna kategori hör bland annat ryggsäckar för MC-förare. Även mjukare packväskor hör hit. Den enda stora nackdelen med mjuk packutrustning är skyddseffekten. Om en packväska i till exempel nylon faller av MC:n kan innehållet skadas mycket. Dessutom är det lite enklare för en potentiell tjuv att ta sig in i en mjukare väska.

Till syvende och sist är det dock upp till dig att välja packutrustning till din MC. Du bör därför välja den sort som passar dig bäst!

Vanliga frågor om packutrustning till MC

Vad är packutrustning?

Packutrustning är produkter som hjälper dig att bära packning på din MC.

Vilken packutrustning ska man ha?

Om du vill packa rätt kanske du klarar dig med en ryggsäck. Men sadelväskor och liknande produkter låter dig bära mer packning på din MC.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.