Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Högtryckstvättar

Köpguide högtryckstvätt – tänk på detta när du gör ditt köp

Med en högtryckstvätt kan du tvätta bort motorolja från garageuppfarten eller okänsliga ytor på din bil. Faktum är att högtryckstvättar kan göra rent flera ytor av olika slag. Rengöringen sker dessutom mycket snabbare än med en borste och en hink vatten. Här tittar vi närmare på vad som är värt att veta när du ska köpa högtryckstvätt.

Använd din högtryckstvätt med försiktighet

Innan du bestämmer dig för att köpa högtryckstvätt bör du vara medveten om dess kraft. Alla högtryckstvättar bör användas med omsorg då de ger ifrån sig en smal och kraftig vattenstråle. Det höga vattentrycket kan orsaka allvarliga skador på människor, djur och föremål. Därför är det inte nödvändigtvis den mest kraftfulla högtryckstvätten som lämpar sig bäst för alla ändamål.

Med det sagt kan en högtryckstvätt från Biltema hjälpa dig att rengöra allt från garageuppfarter till trädgårdsmöbler. Rengöringen går dessutom lika fort som du kan fylla en hink med vatten och leta reda på en skurborste. När du använder högtryckstvätten med försiktighet är den därmed ett väldigt användbart redskap.

Så väljer du rätt högtryckstvätt för ditt behov

När du ska köpa högtryckstvätt bör du ha följande faktorer i åtanke:

  • Välj mellan flexibilitet och högt tryck. Alla högtryckstvättar har per definition ett högt vattentryck. Men du bör fundera över om du behöver en modell som är lite mindre och smidigare eller en med ett högre tryck. En mer flexibel högtryckstvätt är smidigt om du rör dig omkring och tvättar olika föremål runt om i trädgården. Ett högre tryck kan vara önskvärt vid en mer statisk rengöring av fordon och dylikt.
  • Längden på sladden spelar roll. Mät avståndet mellan vattenutkastaren samt eluttaget och den plats där du vill stå och tvätta. På så vis vet du hur lång sladd din högtryckstvätt bör ha.
  • Kemtank kan vara ett plus. Tvättar du ofta med schampo eller andra kemikalier kan du vilja köpa en högtryckstvätt med inbyggd kemtank. Du slipper då fippla med hinkar och flaskor när du tvättar din bil eller liknande.

Vanliga frågor om högtryckstvätt

Hur använder man en högtryckstvätt?

Anslut din högtryckstvätt till din trädgårdsslang och låt vattnet pressas ut genom högtryckstvättens munstycke.

Hur fungerar en högtryckstvätt?

En högtryckstvätt omvandlar ett inflöde av vatten med lågt tryck till en vattenstråle med högt tryckt.

Vilka ytor kan man använda en högtryckstvätt på?

Du kan använda en högtryckstvätt för att rengöra bilen, garageuppfarten och vissa andra ytor utomhus.