Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Polermaskiner

Köpguide polermaskiner – köp en polermaskin att polera med

En polermaskin används ofta för att polera bilar och andra fordon. Om du vill slippa vaxa och polera din bil för hand bör du överväga att köpa en sådan maskin. Här berättar vi vad du bör tänka på när du väljer mellan olika polermaskiner.

Så väljer du rätt polermaskin för ditt behov

Det finns flera olika polermaskiner att välja mellan. För att hitta rätt polermaskin bör du bland annat ta hänsyn till dessa faktorer:

  • Vilken slags polermaskin behöver du? Det finns i huvudsak två olika sorters polermaskiner: oscillerande och roterande. En oscillerande modell är att föredra om du vill polera säkert, tyst och med mindre vibrationer. En roterande modell är bättre om du snabbt vill kunna polera bort grövre repor.
  • Vilket sorts handtag föredrar du? Det är förstås viktigt att du är bekväm med polermaskinens handtag. Vissa modeller har ett handtag på bägge sidor och kräver en tvåhandsfattning. Denna variant upplever vissa är lite enklare att hantera. Andra modeller kräver istället att du håller en hand framför den andra. Denna variant kan göra det enklare att applicera lite mer tryck med handen.
  • Bör maskinen ha ett eller flera huvud? Många polermaskiner har ett enda huvud. En maskin med ett huvud gör maskinen lite enklare att hantera. En modell med flera huvud hjälper dig att snabbt och effektivt polera större ytor.
  • Hur stor bör polertrissan vara? Du bör välja en polermaskin med en polertrissa som är lagom stor för ditt ändamål. Till exempel är 125 mm en väldigt bra allround-storlek. En större polertrissa gör det enklare att täcka större ytor men en mindre är bättre för detaljarbete.
  • Hur många varv per minut ska polertrissan kunna rotera? En maskins varvtal anges ofta i måttet RPM. Ju högre varvtal en polermaskin har desto finare kan den polera en yta.
  • Behöver polermaskinen ha flera hastigheter? Vissa polermaskiner kan har flera ställbara hastigheter. Detta gör att du kan använda din maskin till en rad olika ändamål.

Vanliga frågor om polermaskiner

Hur använder man en polermaskin?

Applicera ett jämnt fördelat lager med vax på en mjuk polertrissa. Lägg polertrissan mot den yta som ska poleras och starta din polermaskin.

Kan man slipa med en polermaskin?

Ja, i viss utsträckning kan du slipa med en polermaskin.