Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Asfalt

Köpguide asfalt – så väljer du rätt produkt att asfaltera med

Asfalt kan användas till att anlägga en garageuppfart eller som takmassa. Det är dock viktigt att du följer rätt sorts asfalt för ditt specifika ändamål. Du har flera olika sorter att välja mellan och nedan går vi igenom vad du bör tänka på när du ska välja produkt.

Olika sorters asfalt för att asfaltera uppfarten eller laga asfalt

Det finns flera olika sorters asfalt att välja mellan. När du ska asfaltera själv kan du använda en eller flera av följande produkter:

  • Kallasfalt är en sorts asfalt som inte värms upp innan den används. Den är billigare att använda än andra sorter och är dessutom lätt att stryka ut. Men den fäster inte lika väl som vissa andra sorter. Därför används den främst som grundstrykning på torkad takpapp eller för att skapa en fuktavvisande yta på betongytor eller husgrunder.

  • Klisterasfalt används för spikning och skarvlistning av takpappsvåder. Denna typ av asfalt kan även användas för lagning eller tätning.
    Asfaltlagare är den sorts asfalt som är bäst lämpad för att laga spår, hål och gropar.

  • Asfaltprimer är en tunnflytande asfaltlösning som används för att grunda och impregnera betongtak och papp. Den kan även användas för att förbehandla ytor som senare ska fuktisoleras med kallasfalt.

  • Takmassa är en gummiförstärkt och fiberarmerad asfaltmassa som kan strykas på plåt, papp och betong.

Vanliga frågor om asfalt

Vad består asfalt av?

Asfalt består främst av (cirka 94 %) krossat stenmaterial. Resterande del utgörs av ett bindemedel som kallas bitumen som ger den svarta färg som asfalt förknippas med.

Hur länge ska asfalt torka?

Asfaltens torktid beror på vilken sorts asfalt som används. Klisterasfalt tar cirka en vecka att torka.

Vad kostar asfalt?

Asfalt kostar från ungefär en hundralapp till ett par-tre hundra kronor beroende på sort.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.