Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Barnsäkerhet

Köpguide barnsäkerhet – barnsäkra hemmet med praktiska produkter

Som förälder vill du att dina barn växer upp i en trygg hemmiljö. Barn är dock nyfikna och energiska. Därför är det lätt hänt att de hamnar i trubbel. Som tur är finns många praktiska produkter som ökar ditt barns säkerhet. Här fokuserar vi på vad som är viktigt när det kommer till barnsäkerhet.

Olika produkter som ger en ökad barnsäkerhet

Genom att barnsäkra hemmet med produkter som stärker barnens säkerhet kan du göra hemmet tryggt att växa upp i. Det finns dock många olika sorters barnsäkerhetsprodukter att välja mellan. Därför kan det vara svårt att veta vilka produkter du bör införskaffa. För att underlätta för dig går vi nedan igenom några av de vanligaste produkterna.

En barngrind är en av de produkter som de flesta förknippar med barnsäkerhet. Med en sådan grind kan du enkelt skydda dina barn genom att hålla dem borta från faror. Komplettera gärna med barnsäkringar som förhindrar åtkomst till lådor och skåp.

En annan produkt som höjer barns säkerhet i hemmet är petskydd. Dessa skydd sätts på eluttag för att förhindra att barnen råkar få en elstöt.

Med en barnvakt kan du hålla koll på ditt barn även när du inte befinner dig i rummet. Denna smarta och praktiska produkt erbjuder dessutom tvåvägskommunikation. Det innebär att du även kan kommunicera med barnet trots att du är i ett annat rum. Om du inte nöjer dig med muntlig övervakning och kontakt kan du skaffa en övervakningskamera. Den strömmar såväl ljud som bild till din mobil via en app.

Barnsäkerhet är ett brett område som inte enbart är begränsat till hemmet. Även när det kommer till bilen finns det smarta produkter som för barns säkerhet. Du kan till exempel välja att införskaffa en barn i bilen-skylt till din bil. En sådan visar andra trafikanter att du har barn i bilen och uppmuntrar dem att köra säkert. Skylten informerar även räddningspersonal att det finns ett barn i bilen i händelse av en olycka. Komplettera med en lekande barn-skylt för att visa förbipasserande i grannskapet att barn kan leka vid vägen.

Vanliga frågor om barnsäkerhet

Vad är barnsäkerhet?

Barnsäkerhet är en kategori med produkter som ökar barns säkerhet.

Hur barnsäkrar man hemmet?

Du barnsäkrar ditt hem genom att installera barngrindar, petskydd och liknande.