Fixa en färsk kryddhylla

Fixa en färsk kryddhylla

Få saker piffar upp en måltid som färska kryddor. Med en egen liten örtträdgård kan du enkelt plocka lite basilika till pastan, några korianderblad till salladen eller en kvist timjan till knäckebrödet. Att dessutom odla kryddorna på en armlängds avstånd från matplatsen är inte bara praktiskt, utan även vackert och fyller rummet med en fräsch och somrig doft. Komplettera den klassiska kryddhyllan med en färsk och höj sommarens smakupplevelser till nästa nivå!

Skörda regelbundet

Kryddväxterna mår bra av att skördas regelbundet, så var inte rädd för att knipsa av några blad då och då. För att få till en riklig mängd kryddor som kan skördas kontinuerligt under hela säsongen krävs ofta flera plantor. Placera krukorna i korgar med flera våningar så får du plats med många! 
 
 
blobid0.jpg
 
 

Värme, solljus och vatten 

Både basilika och timjan trivs bra i kruka och vill ha mycket värme och solljus. Se till att placera kryddorna på en plats där de får ordentligt med sol, så kan du snart njuta av ett gäng frodiga plantor. De kan placeras på en vägg i närheten av ett fönster, eller till och med ute på balkongen. 
 

Märk växterna

Om du odlar flera olika sorters örter eller kryddor kan det vara praktiskt att märka ut de olika växterna. En vanlig papperslapp och en klädnypa gör jobbet! 

 

Kryddhylla_2.jpg