Fixa valborgsfirandet i trädgården!

Fixa valborgsfirandet i trädgården!

I år kan valborg inte firas på det traditionella viset med grillpartyn, festligheter i parker och samling kring valborgsbrasan på kvällskvisten när mörkret faller. Med en grill på full fräs i stället för brasa och picknick i trädgården i stället för i en överfull park, blir firandet minst lika trevligt - men i mindre skala.


Hamburgare - den eviga klassikern

Vid en måltid kan den ibland vara många viljor som ska tillgodoses. Någon gillar inte tomat medan någon annan inte kan vara utan det. En del äter bara vegetariskt och någon kanske är glutenintolerant. Hamburgaren är anpassningsbar - den kan göras både enkel och lyxig, köttet kan bytas ut mot ett vegetariskt alternativ och alla kan själv välja vilka grönsaker man vill fylla sin burgare med. Dessutom behövs inga tallrikar eller bestick! Servera i stället hamburgarna i kaffefilter. Då blir det lättare att äta, speciellt för de allra minsta matgästerna.

valborg_content_2.jpg

Kalas utan kras

Picknick och glas är en svår kombination. När det inte finns en bordsyta att ställa glasen på hamnar de ofta lite överallt. Några hamnar i gräset medan någon förvarar sitt vid grillen eller på ett kanske på fönsterbleck som finns nära till hands. Då är de lätt hänt att olyckan är framme. I stället för att använda engångsglas, använd picknickglas i plast. De är minst lika fina som vanliga glas, och går inte sönder om de skulle falla till marken.

Mycket att bära?

När det är dags för picknick blir det ofta mycket som ska bäras ut, för att sedan bäras in igen några timmar senare. Ovanpå det ska allt även diskas. Servera grönsakerna i en muffinsform. Där får du enkelt plats med tilltuggen som behövs för grillfesten!

valborg_content_3.jpg

Lyxig chokladmelon

Valborg är trots allt en festlig högtid. Lyxa till vattenmelonsskivorna genom att doppa dem i smält choklad och dekorera med strössel. Enkelt, gott och vackert att titta på!

Glöm inte filtar!

Även om det är varmt när solen gassar blir det snabbt kyligt när det börjar skymma. Ta med lite filtar ut som man kan svepa in sig i när temperaturen sjunker. Det kommer garanterat att uppskattas!