Höstdekorera med en halloweenpumpa!
Vi börjar alltid med att skära upp ett lock högst upp på pumpan. När vi lyft ut det gröper vi ur pumpan med en stor sked eller en slev. Pumpaköttet kan man spara och göra till paj eller saftiga muffins, eller ha i en mustig gryta. Kärnorna kan man rosta och ha som salta tilltugg. Tänk på att inte göra väggarna för tunna, då säckar pumpan lättare ihop!
Man behöver inte gå den traditionella vägen med ett läskigt halloweenansikte. Varför inte karva ut en siluett av ett löv, och låta det välkomna gästerna utanför entrén? För en mer tredimensionell effekt så kan man, istället för att karva rakt igenom pumpan, skära in ett mönster och sedan endast peta bort skalet. Då får man ett mjukare sken genom lyktan.
Linda Pålsson, lärarstudent
Arbetshandskar med skärskydd, 38-2645 och glasskål, 85-0236
Stora värmeljus, 85-522
Slidkniv, 19-761 och borrsats, 20-786