Gör en egen paketkalender

Gör en egen paketkalender

En paketkalender, också kallad julklappskalender, är både roligt att skapa och ett fint dekorativt inslag i julpyntet. Paketkalendrar är uppskattat av barn men även vuxna, vem vill inte öppna ett nytt paket varje dag i 24 dagar?
Publicerad 2018.11.16

Men hur gör man sin egen paketkalender? I vår tappning så fungerar Biltemas armeringsnät som upphängare, då blir det lätt att placera ut paketen med hjälp av klädnypor.

Följ stegen nedan för att komma igång, sen är det bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan fylla de olika paketen med.

Gör en egen paketkalender

Så här gör du

1.

Rulla ut skyddspappret på en plan yta och lägg armeringsnätet ovanpå. Ta på dig skyddshandskar innan du börjar att spraya, så slipper du att får sprayfärg på händerna.

Spraya gallret med valfri Hobbyfärg, vi har valt vitmatt (38-162). OBS! Tänk på att spraya utomhus eller i ett väl ventilerat rum.

2.

Klipp ut inslagningspapper i lämpliga storlekar för dina paket och stoppa ner dem i smörgåspåsar, som du sedan kan dekorera med datumlappar och exempelvis grankvistar.

3.

Här kan du ladda ner en PDF med datumlappar. Filen innehåller en mall på 24 st datumlappar som du enkelt skriver ut och fäster på dina paket. Mallen är anpassad för Biltemas adresslappar.

Vill du pynta datumlapparna så kan du använda exempelvis en guldpenna och en mönstersax för att få en rolig kant runt lapparna.

Det här behöver du

För att skapa en paketkalender så behöver du nedan hjälpmedel. Längst ner på sidan kan du se exakt vilka av Biltemas artiklar som vi har använt.