Tillbaka till skolan – allt för en inspirerande start!

Tillbaka till skolan – allt för en inspirerande start!

Välkommen tillbaka till skolan med Biltema! Här ger vi dig tips för en inspirerande och framgångsrik start på det nya skolåret. Oavsett om du är student, förälder eller lärare, har vi allt du behöver för att göra övergången till skolan smidig och rolig.

Organisera med smart förvaring och rätt ryggsäck

För att ge dig en bra start på det nya skolåret har vi smarta förvaringslösningar som hjälper dig att hålla alla dina böcker, anteckningar och pennor i ordning. Kanske kan ni ha nytta av en pärm för varje skolämne, så att det blir enkelt att samla alla viktiga papper och läxor?

Vare sig barnen promenerar, cyklar, åker bil eller tar bussen till skolan så är en bekväm, och praktisk ryggsäck viktig. Ryggsäcken packas ibland full med såväl läxor, skolböcker, mellanmål och idrottskläder, så de behöver vara rymliga och ergonomiska eftersom det snabbt kan bli en ganska tung packning Våra ryggsäckar är bekväma att bära samtidigt som de rymmer allt du behöver för en framgångsrik skoldag.

Skrivredskap för kreativa tankar

För att fånga dina kreativa tankar och idéer behöver du rätt skrivredskap. Välj bland olika färger och stilar för att hitta det som passar din personlighet och hjälper dig att uttrycka dina tankar på bästa sätt. Se till att fylla pennskrinet med det mest väsentliga inför skoldagen, eller hemmaplugget. Stiftpennor, suddgummi, anteckningsblock, och en linjal brukar vara en bra bas att ha med sig. 

Teknik som underlättar studierna

I dagens moderna skolvärld är tekniken en ovärderlig resurs för studenter och lärare. Med hjälp av teknik kan du göra inlärningsprocessen roligare och mer effektiv. Kanske har du lättare att koncentrera dig på skolarbetet eller läxläsningen med hörlurar och favoritspellistan i öronen? Eller så behöver du ett ergonomiskt tangentbord och datormus till din bärbara dator för att kunna skriva mer effektivt? Våra produkter är utformade för att passa alla behov och budgetar.

Kreativt pyssel för mellan lektionerna

För att ge en paus från studierna och låta kreativiteten flöda, erbjuder vi ett brett sortiment av pysselmaterial. Sitter barnen med läxorna hela eftermiddagen och behöver en kreativ paus? Eller så kan kreativiteten hjälpa till under läxläsningen? Många barn lär sig saker enklare om det sätts i ett sammanhang. Kanske kan ni rita upp matteuppgiften och använda er av olika färgpennor för att enklare illustrera mattekluringen?

När barn får lov att kreativt skapa saker tillsammans har det även en positiv inverkan på den sociala inlärningen.

Praktiska lösningar för lunchen

Hitta praktiska lösningar för skollunchen, inklusive matlådor, termosar och vattenflaskor. För att hålla energin uppe under skoldagen är det viktigt att äta en näringsrik lunch, och kanske även ha med sig en frukt eller något mellanmål till rasterna eller när skoldagen är slut. Barn i våra svenska skolor får skollunch, men ibland kanske inte skolmaten just den dagen är barnens favorit och då kan det vara bra att ha förberett något annat mellanmål som de kan ha med sig i skolväskan.

Engagerande dekorationer

För att göra studiemiljön mer inspirerande och stimulerande har vi dekorativa produkter för skolan. Våra anslagstavlor och whiteboards hjälper dig att organisera dina tankar och idéer visuellt. Eller kanske kan ni använda whiteboarden för att skriva upp veckoschemat för hela familjens aktiviteter och skolarbete så att inget glöms bort?

Aktiviteter för en balanserad skoltid

Att engagera sig i aktiviteter är ett utmärkt sätt att balansera skolarbetet och utveckla nya färdigheter. Det är nämligen viktigt att ta en paus ibland, och låta hjärnan vila från allt skolarbete. Att röra på sig ger också ny energi att ta tag i skolarbetet och hjälper dig att koncentrera dig bättre. Så ta chansen att utforska dina intressen utanför skoltid och upptäck nya talanger!