Tillverka dina egna verktygsinlägg!

Tillverka dina egna verktygsinlägg!

Som husägare har du garanterat ett antal verktyg liggandes. Några som förvaras i sin originallåda och några som ligger löst, vilket gör att det lätt blir rörigt. Ofta är det svårt att hitta resväskor eller lådor med inlägg som passar till just ditt verktyg, så varför inte prova att tillverka en på egen hand? I den I den här artikeln tipsar vi om hur du enkelt skapar ett anpassat inlägg för en skruvdragare med tillhörande batteriladdare.

Du behöver:

Börja med att använda spraylimmet för att limma ihop så många dämpmaterialsmattor som behövs för att fylla resväskan. När du applicerar limmet, spraya båda ytorna som ska limmas, vänta 5-7 minuter tills limmets yta är torr och håll sedan ihop mattorna under tryck. Mät sedan resväskans inre mått och skär sedan de ihoplimmade dämpningsmattorna till rätt storlek. Skär gärna materialet några millimeter större än resväskan, så att kudden fastnar i lådan. 

Lägg borren på kudden och rita med hjälp av märkpennan konturerna av skruvdragaren och batteriladdaren. Skär sedan längst strecken du har ritat.

Eftersom du har limmat ihop flera lager med dämpningsmaterial, så kan du enkelt bestämma hur djupt du vill att verktygen ska ligga i lådan.

Nu har du färdiga inlägg att använda till dina verktyg och maskiner. I vårt exempel har vi valt att även göra ett spår för batterikabeln. Det funkar precis lika bra att låta den hänga löst. Det kan även vara bra att limma ett lager dämpningsmaterial i locket på lådan. Verktygen hålls då på plats när väskan transporteras. 

Lycka till!