Biltema i Eskilstuna har äntligen blivit verklighet

Biltema i Eskilstuna har äntligen blivit verklighet

Ett Biltema-varuhus i Eskilstuna har stått på företagets önskelista i över 15 år, och nu har det äntligen blivit verklighet. Att inte ge sig i första taget är ett måtto som det har tagits fasta på – något som också har visat sig ge resultat. Idag invigs nämligen det nybyggda varuhuset i Eskilstuna.
Publicerad 2021.03.25

Det 7200 kvm stora varuhuset har ett härligt ljusinsläpp och en väl tilltagen och hemtrevligt inredd caféavdelning med egen ingång. Här kan den fikasugna besökaren slå sig ner för en liten paus efter inhandlingen, och för den som är på språng går det även att få take away. Varuhuschef Anna Halonen har varit igång med arbetet i några veckor redan, och hon ser fram emot att nu även kunna bjuda in alla nyfikna Eskilstunabor.

- Nu när allt är färdigt har resultatet verkligen blivit över förväntan. Det är ju lite speciellt att få husera i ett helt nytt varuhus där allting är fräscht och orört. Det känns otroligt lyxigt, säger Halonen.

Processen som har lett fram till dagens invigning har varit lång och inte helt spikrak. Redan i början av 2000-talet påbörjades arbetet med etableringen, men till slut föll alla bitarna på plats och under 2020 kunde byggnationen inledas.

- Vi har verkligen längtat efter att få öppna här i Eskilstuna, så den här invigningen känns faktiskt lite extra speciell. Självklart hoppas jag att Eskilstuna har längtat lika mycket efter oss, säger Vice VD Adelina Voci som var på plats i Eskilstuna idag för att klippa bandet.

För att undvika köbildning öppnade varuhuset redan kl. 06 på invigningsdagen. Framöver kommer öppettiderna att vara 07-20 på vardagar och 09-18 på helger.