Växande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager

Växande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager

Som en naturlig del av Biltemas expansionsplaner ställs högre krav på logistiken. För att samordna detta vidareutvecklar vi och byter namn på vårt logistikbolag till Biltema Logistics. Biltema har idag 140 varuhus i de nordiska länderna, och många fler planeras.
Publicerad 2019.01.15

Biltema fokuserar på att kunderna ska få rätt produkt vid rätt tillfälle. En av metoderna är flexiblare transporter, effektivare lager med smartare miljölösningar. Verksamheten är koncentrerad till lagerbyggnader i Halmstad. Med en total lagringsyta på 225 000 m2 har man en lagringskapacitet på 500 000 pallplatser och är därmed en av nordens största logistikenheter.

”Vi måste hela tiden tänka på hur vi kan arbeta smartare, så att vi kan följa med i den kraftiga expansionen. Med Biltema Logistics försäkrar vi att varuhusen alltid har produkter på hyllorna, så att kunderna slipper vänta på att varorna ska beställas hem”, säger Bjarne Sandberg, VD för Biltema Logistics.

En stor minskning i sträckfilmsförbrukningen är ett exempel på resultatet av det nya arbetssättet. ”Det motsvarar en besparing på ca 97% eller 90 ton sträckfilm jämfört med föregående år.” fortsätter Bjarne.

"För att klara av Biltemas fortsatta expansion planerar vi ytterligare 120 000 m2, vilket kommer ge oss en kapacitet på ca 750 000 pallplatser." tillägger Bjarne.

Biltema Logistics har 450 anställda. På sommaren anställs 300 extra personer, och utöver det finns en pool med 100 studenter som arbetar vid behov. 

Läs mer om Biltema Logistics