Biltema Real Estate

Biltema Real Estate

Biltema ökar tempot i utbyggnaden av nya varuhus. För att samordna detta utvecklar vi fastighetsbolaget till Biltema Real Estate.
Publicerad 2018.08.31

Biltema har idag 140 varuhus i de nordiska länderna. Och många fler planeras. Strategin är att köpa tomtmarken, bygga med högsta kvalitet samt sedan själva äga och förvalta varuhusen på bästa sätt.

– Kunderna och personalen får betydligt bättre varuhus om vi bygger och äger dem själva, säger Daniel Wellbro, Biltema Real Estate.

Idag äger Biltema Real Estate en majoritet av alla varuhus. Det innebär att bolaget totalt äger 800 000 kvadratmeter, ytterligare 200 000 kvm är under byggnation eller planeras kommande år. Därmed med kommer Biltema nå ett viktigt delmål, 1 miljon kvm. Det gör Biltema till en stor fastighetsaktör i Norden.

Finansieringen sker helt med egna pengar från överskottet inom Biltema. Fastigheterna är således obelånade.

– Vi vill inte vara i händerna på banker eller andra externa finansiärer. Det är en grundläggande princip för hela Biltema-gruppen, påpekar Daniel Wellbro.

Det nya fastighetsbolaget skall nu öka farten på utbyggnaden av nya varuhus.

– Men det är besvärligt i vissa kommuner. Byråkrati, rädda konkurrenter och avigt inställda politiker sätter ibland käppar i hjulet för våra etableringar. Trots att invånarna vill ha ett Biltemavaruhus och att vi skapar en massa långsiktiga arbetstillfällen, säger Daniel Wellbro.

Läs mer om Biltema Real Estate här.