En månad till öppning i Oskarshamn

En månad till öppning i Oskarshamn

Byggnationen av Biltemavaruhuset i Oskarshamn är nu färdigställd, och om exakt en månad är det dags att slå upp portarna. Nu väntar arbetet med att bygga upp hyllsystem, installera kassor och möblera caféet. I slutet på nästa vecka kommer den första varuleveransen, och därefter ska hyllorna fyllas med varor.

Under drygt ett halvårsårs tid har byggnadsarbetet pågått i handelsområdet strax väster om Oskarshamn. Nu står varuhuset färdigt, och den 11 mars kommer portarna att slås upp. Etableringsansvarige Herman Nyström kommer tillsammans med personal från varuhuset och etableringsteamet se till att varuhusinredningen kommer på plats, att hyllsystem byggs upp och att caféet färdigställs. Nyström är hoppfull och tror att arbetet kommer att gå bra, men har också respekt inför utmaningen att genomföra arbetet på ett smittsäkert sätt.

- Det viktigaste är självklart att vi anpassar arbetet så att vi inte riskerar någon smittspridning bland kollegorna, säger Nyström. Med fyra veckor kvar till invigningen har vi såklart ett stort arbete framför oss, och jag är väldigt taggad på att komma igång. Framför allt ska det bli fantastiskt kul när det är dags för invigning så att vi äntligen kan välkomna alla Oskarshamnsbor hit, avslutar Nyström.