Biltemas Mips-hjälm får högsta betyg av Folksam

Biltemas Mips-hjälm får högsta betyg av Folksam

Varje år uppsöker nästan 1000 cyklister i Sverige akutsjukvård för huvudskador, och totalt uppstår 70 procent av alla huvudskador vid singelolyckor. Folksam vill bidra till en tryggare tillvaro i trafiken, och har därför testat 27 olika cykelhjälmar på den europeiska marknaden och undersökt säkerhetsnivån på dessa genom fem olika krocktester.  
Publicerad 2020.05.15

Cykelhjälmens betydelse 

Statistik från olyckor visar hur viktigt det är att använda cykelhjälm. Två av tre huvudskador som uppstår vid en cykelolycka hade kunnat undvikas om cyklisten hade burit hjälm. Vid nästan hälften av alla dödfall hade cyklisten överlevt om hjälm hade använts vid olyckan. 

Högsta betyg till Biltemas Mips-hjälm 

I Folksams test av cykelhjälmar får Biltemas Mips-hjälm inte bara högsta betyg, utan är dessutom den billigaste bland alla hjälmar i betygklassen. Folksams ”Bra val”-märkning betyder att produkten har klarat testerna den har utsatts för, och är därmed bättre än övriga produkter som inte fick samma utmärkelse. 
 
”Ännu en gång visar det sig att våra produkter håller högsta standard. Vi är stolta att återigen bevisa att hög kvalitet inte kräver ett högt pris”, säger Johan Gerdevåg, marknadschef på Biltema. 
 
Folksams test av cykelhjälmar