Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Interiörbelysning för båtar

Köpguide interiörbelysning – rätt belysning till din båt

Du behöver många olika sorters interiörbelysning till din båt, vare sig du har en motorbåt eller en segelbåt. Och ny belysning är ett billigt och enkelt sätt att förnya din båt. Här kommer tipsen du behöver för att fräscha upp din båtupplevelse.

Med dagens led-belysning är det enkelt och billigt att få en bra interiörbelysning i din båt. Allt från mysbelysning till sjökortslampor eller innerbelysning i skåp ger nuförtiden ett högkvalitativt ljus som ger båtlivet en helt ny dimension.

Jobba med LED-list

Att belysa kanterna i hytten är ett effektivt sätt att skapa volym och en känsla av rymd. Ljusslang och LED-tejp är enkla att anpassa efter de längder som behövs och smidiga att böja runt kanter och lister.

Definiera med LED-lampa

Taket och golvet bör även definieras med ljus över huvudskottet eller ljussträngar längs golvet. Ett golvljus är till exempel både effektfullt och perfekt under nattseglingen.
Genom att integrera belysning i skåp, förvaringsfack eller skott elimineras dessa mörka ”hål” och känslan av rymt förstärks drastiskt. Eftersom LED genererar väldigt lite värme är det perfekt för montage i små och trånga utrymmen.

Belysning som takarmaturer och läslampor är dock svåra att dölja och integrera. Välj därför belysning som både ser bra ut – och får dig att se bättre. Välj ett par snygga salongsljus eller lampor i mässing som lyfter inredningen.

LED-lampa i trånga utrymmen

Använd ljus och funktionell LED-belysning på ställen som behöver tändas upp maximalt, såsom i motorrummet, skåp och stuvfack. Dessa utrymmen är ofta väldigt trånga och svåråtkomliga och här vill du ha ett bra arbetsljus så att du kan utföra service när det behövs.

Vanliga frågor om interiörbelysning till din båt

Vad skiljer interiörbelysning för båt från annan belysning?

Det som skiljer interiörbelysning för båt från vanlig belysning är spänningen. Båten har oftast 12 volt, medan du har 230 volt i uttagen hemma.

Hur många volt ska interiörbelysningen ha?

I båtar, husvagnar och husbilar ska interiörbelysningen vara på 12 volt. Dagens led-lampor ger ett fantastiskt ljus jämfört med gamla tiders lampor.