Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Bilstereo

Köpguide bilstereo - installera ett fränt ljud i bilen!

När det är dags att hotta upp bilens ljudsystem finns det många möjligheter. Kanske vill du ha en så billig bilstereo som möjligt? Eller är en bilstereo med bluetooth och en rejäl bas viktigast för dig? Oavsett vilka funktioner och prestanda du föredrar har Biltema komponenterna som kommer ta ditt billjud till nästa nivå! Nedan går vi igenom flera viktiga komponenter för ljudsystemet i bilen.

Bilhögtalare

Våra koaxialhögtalare är ett typexempel på att billjud kan vara billigt och samtidigt låta riktigt bra. Vill du ha högtalare med extra bra hållbarhet rekommenderar vi koaxialhögtalare med kolfiberkon och kraftig aluminiumkorg. Tycker du det är knepigt att välja högtalare? Vi har färdiga högtalarpaket där både silkesdiskanter och monteringsdetaljer ingår.

Slutsteg

Med ett slutsteg till bilens högtalare skapas det tryck som behövs för att kunna leverera ett klart och fint ljud. Vi har slutsteg med två till fyra kanaler beroende på hur många komponenter du vill koppla in.

Subwoofer

Med en subwoofer (bashögtalare) i bilen får du det eftertraktade, lågfrekventa ljudet som vibrerar i kroppen vid spelning. Har du ont om plats i bilen för alla komponenter? En aktiv subwoofer kan spara plats eftersom den har inbyggt slutsteg. Du kan t.ex. placera den under bilstolen eller i bagageluckan.

Vanliga frågor om Bilstereo

Vad är en dab bilstereo?

DAB står för Digital Audio Broadcasting. En dab bilstereo har en bilradio som kan ta emot digitala kanaler.

Hur kopplar man en bilstereo?

Det krävs många steg för att koppla en bilstereo. Lättaste sättet är att följa instruktionerna i manualen som ingår i den produkt du köper. 

Hur mycket drar en bilstereo?

Det beror b.la. på hur många högtalare du har, vilken subwoofer du har och hur högt du spelar.