Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Bil på vintern

Köpguide vinterprodukter till bil – var redo när kölden slår till

Under vinterhalvåret när kyla, snö och is präglar många människors tillvaro här i norden är tillgången till rätt vinterprodukter avgörande. Isen på rutan och snön på taket måste tas om hand. Hur förbereder du dig bäst för vinterhalvåret? Låt oss hjälpa dig på traven.

5 vinterprodukter att ha i bilen

  • Isskrapa

Få bort isen från rutan med den vanligaste men ack så effektiva vinterprodukten – isskrapan. Isskrapor kommer i olika färger och former från den klassiska plastskrapan till snöborsten med isskrapan i ena änden.

  • Snöborste

Efter ett kraftigt snöfall behöver du ta till något som effektivt tar bort snön utan att repa lacken – en snöborste. Med en kombinerad borste och isskrapa kan du snabbt och enkelt avlägsna snö och is från dina bilfönster.

  • Kupévärmare

En kylig vintermorgon vill du säkerligen inte stå ute och skrapa rutorna på bilen. Det kan du undvika med en kupévärmare. Då värms bilen upp inifrån och rutorna är fria från is innan du hunnit ut till bilen. Perfekt för dig som är frusen och morgontrött.

  • Snöskyffel

Om du kör fast i snön eller blir inplogad av en plogbil är snöskyffeln ovärderlig. Med en robust och kompakt snöskyffel i aluminium kan du gräva dig loss när snöovädret ställer till det.

  • Snökedjor

I områden med mycket snö och is kan det vara svårt att få fäste även med vinterdäck på bilen. I sådana lägen är det snökedjor som gäller. Innan du väljer snökedjor måste du veta vilken storleken på däcken och vilket drivsystem bilen har. Bilens drivsystem avgör var kedjorna ska monteras och huruvida du behöver två eller fyra stycken.

Framhjulsdriven bil → två snökedjor som monteras på framdäcken

Bakhjulsdriven bil → fyra snökedjor som monteras på vardera däck

Fyrhjulsdriven bil → fyra snökedjor som monteras på vardera däck

Vanliga frågor om vinterprodukter till bil

Är vintertillbehör märkesspecifika?

Inte nödvändigtvis. Huruvida en produkt passar din bil avgörs ofta av andra saker som exempelvis däckens storlek osv.

Vilka vinterprodukter till bilen bör jag ha?

Utöver ovanstående lista kan det vara bra att ficklampa och startkablar. Se även över spolarvätskan och kylarvattnet.

Varför behöver man vinterprodukter till bilen?

Vinterprodukter behövs för att du ska kunna framföra bilen säkert en kall vinterdag. Det är dessutom lite trevligare att sätta sig i en varm bil och slippa skrapa rutorna innan avfärd.