Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Bromskolvsverktyg

Köpguide bromskolvsverktyg – pressa tillbaka bromskolvarna

Om du är händig behöver du inte lämna in bilen på verkstad för att byta bromsar. Vad du istället behöver är bra bromskolvsverktyg som hjälper dig att göra just detta. Dessa verktyg används för att pressa tillbaka bilens bromskolvar. Detta är viktigt att göra när du byter ut bromsskivorna. Här går vi igenom allt du behöver känna till för att köpa rätt verktyg för detta ändamål!

Därför behöver du ett bra bromskolvsverktyg

Bilens bromssystem är helt avgörande för bilens funktion och säkerhet. Det är också ett komplext system som består av flera olika delar. Bromsskivorna är en viktig bildel som har till uppgift att pressas mot bromsbeläggen för att skapa ett motstånd. Dessa kan dock gå sönder emellanåt och behöver då bytas ut. För att kunna frigöra och byta ut bilens bromsskivor behöver du ett bromskolvsverktyg.

Så väljer du rätt bromskolvsverktyg för ditt behov

Att pressa tillbaka bromskolvarna och byta bromsskivor är inte något som gemene bilägare ägnar sig åt. Men om du är lite mer intresserad av bilar och deras funktion kan du spara pengar på att lära dig att göra detta. För att komma igång behöver du dock rätt verktyg för jobbet.

När du ska köpa ett bromskolvsverktyg måste du ha koll på vad du har för bil. På verktygens produktsidor hittar du mer information om vilka bilmodeller de är kompatibla med. Vi har till exempel en modell som är till för att justera den bakre bromssadelkolven på Ford Sierra, Ford Scorpio och Audi-bilar med ABS-bromsar. Börja därför med att kontrollera vilka bilmodeller de olika bromskolvsverktygen är till för.

I våra varuhus hittar du även set med bromskolvsverktyg i många olika delar. Dessa passar flera bilmodeller och har därför ett lite bredare användningsområde.

Även verktygets utformning och funktioner är viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det kan till exempel vara en fördel att välja ett verktyg som roterar i 360 grader. Ett sådant låter dig arbeta med bromsarna i valfri vinkel.

Hos Biltema hittar du även andra slags bromsverktyg. Vi har bland annat ett verktyg som hjälper dig att demontera och montera låsbrickor på trumbromsar.

Vanliga frågor om bromskolvsverktyg

Hur använder man ett bromskolvsverktyg?

Ett bromskolvsverktyg används för att pressa tillbaka bromskolven på bilar.

När använder man bromskolvsverktyg?

Dessa verktyg används i samband med att man byter bromsar på bilen.