Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Köpguide bilunderhåll ‒ underhåll din bil

Att äga en bil är inte bara guld och gröna skogar. Ibland kan det uppstå problem såväl i motorn som med karosseriet. Om du vill undvika onödiga och kostsamma reparationer gäller det att du regelbundet underhåller din bil redan från dag ett. Är du osäker på vilka produkter du behöver för att underhålla din bil? Låt oss hjälpa dig på traven.

Förebygg och behandla rostangrepp

Under vintern ökar risken för rostangrepp och rostskador. Med Biltemas rostskyddsmedel skyddar du bilen från rostangrepp både utvändigt och invändigt. Ska du lacka om bilen eller fixa till en större repa kan du med fördel använda en rostskyddsprimer som både grundmålar och skyddar mot rost. Om du redan har rost på bilen rekommenderar vi ett av våra rostätande medel som effektivt tar bort rost.

Laga bucklor, skador och håligheter

Ibland går det inte som man har tänkt sig och man får en buckla eller en djup reva i lacken. Skador som dessa kan du enkelt fixa själv med hjälp av bland annat bilspackel. I vårt sortiment hittar du allt från grövre glasfiberspackel till finspackel som ger en tät och porfri yta med hög finish.

Förbered för bättringsfärg

Ibland behöver även bilens lack underhållas och förbättras. Vill du ha bästa möjliga målnings- och lackeringsresultat? Då rekommenderar vi att du grundmålar ytan med en materialanpassad primer. Våra primers har god vidhäftningsförmåga och minskar risken för att färgen ska flagna.
Det är inte bara lacken som kan vara i behov av en klick färg. Även bilens interiör, fälgar och bromsok kan behöva lite extra kärlek. Hos oss hittar du prisvärda produkter för färgsättning av diverse bildelar och material.

Skydda och täta

Bilen består av många olika delar i olika material som alla behöver ses om då och då. En del komponenter behöver extra tätning medan andra behöver smörjas för att inte vittra sönder. I vårt sortiment hittar du allt från monteringspasta och remspray till vindrutetätning och packningsrekond.

Rengör växellådan, motorn och bromsarna

Det är inte bara bilens karosseri som bör rengöras, även växellådan, motorn och bromsarna kan vara behov av en grundlig rengöring. Hos oss hittar du effektiva rengöringsprodukter särskilt anpassade för bilens driv- och bromssystem. Det finns alltså inga ursäkter till att inte underhålla bilen både utvändigt och invändigt.

Vanliga frågor om bilunderhåll

Kan man underhålla och reparera bilen själv?

Absolut! Med rätt kunskap, produkter och tillbehör kan du både underhålla och reparera bilen på egen hand.

Vilka produkter behöver man för att underhålla bilen?

Det beror naturligtvis på vilken del av bilen du vill underhålla eller reparera, men adekvata rengörings- och smörjmedel är ett måste. Även rostskydd är att rekommendera.

Vad kostar produkter för bilunderhåll?

På Biltema hittar du produkter för bilunderhåll från ca 30 kronor.